Preskoči na glavni sadržaj

Uskoro počinje drugo izdanje Cherry Pop Festivala

U četvrtak, 16. studenog počinje drugo izdanje Cherry Pop Festivala koji iz konteksta umjetnosti otvara dijalog o fenomenu ljudske seksualnosti u svim njezinim aspektima, a trajati će do subote, 18. studenog na lokacijama Dokukina KIC i Pogona u Zagrebu.

Ovogodišnje izdanje festivala će kroz razne zabavne, edukativne i diskurzivne sadržaje istražiti odnos između seksualnosti i rada, bilo da se radi o svijetu seksualnih radnica/ka ili radu na vlastitom seksualnom zdravlju.

U sklopu natjecateljskog programa prikazat će se ukupno 33 kratkometražna filma (Glavna konkurencija i Studentska konkurencija). Glavnu nagradu festivala Sweet Cherry dodijelit će žiri u sastavu Nikki Bohm, Viktor Zahtila i Nikica Zdunić dok će Sour Cherry za najbolji studentski film dodijeliti Sara Grgurić, David Gašo i Rea Bušić.

Popratni filmski program Cherry Pick donosi tri dokumentarna naslova - pobjednika Encounters sekcije 72. Berlinalea - Mutzenbacher, film austrijske redateljice Ruth Beckermann, zatim Slava kurvi austrijskog dokumentarista Michaela Glawoggera i dokumentarni film Dane Budisavljević Sve 5! koji donosi intimnu priču Hrvatice koja je s 19 godina otišla u Amsterdam gdje je bila seksualna radnica, ali i o njezinom nimalo lakom povratku u domovinu 15 godina kasnije gdje se suočava s brojnim teškoćama i predrasudama.

Drugi dio festivala predstavlja Cherry Pop Pan - Erotikum - jedinstveni interdisciplinarni program koji seksualnosti pristupa iz obrazovne i umjetničke perspektive.

Kao najava festivala u 18 sati u srijedu, 15. studenog na na križanju Massarykove i Preradovićeve ulice održati će se plesni performans "Gdje seks prestaje, a posao počinje?", koji ulazi u nijanse unutarnjeg svijeta emocija i iskustava kroz koje u svakodnevnom životu prolazi seksualna radnica. Performans će se održati u javnom prostoru potičući na taj način građane/ke na promišljanje zašto (kao društvo) stigmatiziramo ljude koji se bore za svoje temeljno pravo – pravo na izbor zanimanja. Performans prati istoimena video instalacija i izložba postavljena u prostoru Galerije KIC tijekom dana održavanja festivala, a ovaj segment se realizira u suradnji s udrugom Kruzej.

U subotu, 18. studenog s početkom u 15 sati u Pogonu će se održati besplatna Radionica intimnosti: mašta, želja, granice - edukativni interaktivni program osmišljen s ciljem produbljivanja razumijevanja intimnosti te ostvarivanja snažnije povezanosti sa samim sobom, kao i s partnerom ili partnericom (moguć individualni dolazak, kao i dolazak u paru). Radionica će se održati pod vodstvom stručnjaka/inja iz Centra za psihoterapiju i savjetovanje koji/e osim stručnosti, također pružaju i siguran prostor za otvoren razgovor o seksualnosti.

Ovogodišnje izdanje donosi i tribinu na temu Regulacija seksualnog rada u Hrvatskoj koja će se održati u subotu, 18. studenog s početkom u 18 sati, a koja će okupiti sudionice iz različitih područja kako bi razgovarali o uvjetima i razlozima deregulacije seksualnog rada u Hrvatskoj. U raspravi će sudjelovati Marija Antić (Institut Ivo Pilar), Mina (aktivistica za prava seksualnih radnika/ca, članica SWAN-a) i Dana Budisavljević (redateljica, producentica), a moderirat će ju Jerko Stjepanović.

Ulaz na sve sadržaje je besplatan, s izuzetkom Erotskog kviza Marija Kovača. Svi filmovi bit će popraćeni isključivo engleskim podnaslovima dok će se ostatak programa odvijati na hrvatskom jeziku. Festival organizira Akademski filmski klub, a program se realizira u partnerstvu s Dokukinom KIC i Kulturno informativnim centrom te uz podršku HAVC-a i Grada Zagreba. Sve detalje o programu pronađite na službenoj stranici festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.