Preskoči na glavni sadržaj

Uskoro počinje 8. maraton izrade kratkog filma – Production In

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na 8. maraton izrade kratkog filma – Production In, koji će se održati od 22. do 24. siječnja u Klubu Pulske filmske tvornice. Prijave se primaju do 21. siječnja, u 21 sat.

Production In je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana – od ideje do realizacije. Desetak autora će se pod vodstvom iskusnih edukatora realizirati svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

Radionica se sastoji od tri dijela: razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže. Uvodno predavanje počinje u petak, 22. siječnja u 10 sati. Tada se razvijaju ideje i stvara se produkcijski plan snimanja i montaže vremenski prilagođen svim polaznicima. Nakon toga slijedi intenzivni rad prilagođen polaznicima. Na raspolaganju su tri snimateljska tima te šest montaža. Mentori su prisutni 24 sata, a svaki polaznik ima maksimalno 4 sata snimanja i 8 sati montaže.

Prijave za Production In otvorene su do 21 sat 21. siječnja 2021. godine, a nalaze se na OVOJ POVEZNICI.

Voditelji radionica su filmski autor i pedagog Zorko Sirotić, snimatelji i montažeri Jurica Marković, Michele Bulešić i Leo Gamboc, filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović te producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac.

Osim toga, 21. siječnja u 20 sati, održat će se razgovor s jednim od voditelja – snimateljem, direktorom fotografije i koloristom Juricom Markovićem. Razgovor će se održati uživo i putem Zoom aplikacije, a razgovor će moderirati Zorko Sirotić. Za sudjelovanje potrebno se prijaviti na e-mail klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme. 

Partneri 8. Production In-a su Medvid Produkcija, Kino klub Zagreb i Hrvatski filmski savez, a financijski ga podupiru Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.