Preskoči na glavni sadržaj

Uskoro počinje 8. Brač Film Festival

Osmu godinu za redom, festival supetarskoj publici donosi najrecentnije naslove iz domaće kinematografije, pružajući domaćim autorima platformu za prikazivanje njihovih debitantskih dugometražnih ostvarenja bračkoj publici. Festival se održava od 10. do 13. kolovoza. 

Filmski program podijeljen je u tri kategorije koje će se prikazati na dvije lokacije. Na lokaciji iz Crkve u 21h svaku večer slijede projekcije filmova za naše najmlađe.

Ove godine filmovi su prilagođeni uzrastima od 6+ pa osim hrvatske manjinske koprodukcije (koproducentica je Ankica Jurić Tilić, Kinorama), filma Ljeto kada sam naučila letjeti Radivoja Andrića, prikazuju i inozmeni  naslovi proslavljeni na filmskim festivalima. To su filmovi poput Kraljica komedije i Nelly Rapp: Agentica za čudovišta te animiranog filma I miševi idu u raj prije kojeg će se prikazati kratkometražni animirani film za djecu Jaje autorice Ane Despot, dobro poznate svim Supetranima.

U glavnom programu u Ljetnom kinu u 21:30h bit će prikazani po jedan kratkometražni film prije svakog dugometražnog. Kratkometražni program je namijenjen studentima filmskih akademija iz regije, a ove godine imamo priliku vidjeti naslove Pištolji i kacige, Kriza, Džonika i Sound Mixer.

U glavnom programu prikazuje se, između ostalog, i film Divljaci redatelja Darija Lonjaka kojim će se otvoriti ovogodišnje izdanje Festivala. Ta akcijska komedija donosi priču o tri navijača Hrvatske reprezentacije koja su greškom zalutala u teroristički kamp. U glavnom programu tu si i filmovi Strahinja Banović redatelja Stefana Arsenijevića koji je zbog velikog interesa na FEST- bio prikazan čak dvaput, te Zbornica Sonje Tarokić koja je slavila na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu sa pet Zlatnih arena, uključujući i Veliku zlatnu arenu.

Za kraj festivala rezerviran je Zlatni dječak redatelja Ognjena Jankovića koji donosi priču o dvadesetogodišnjem perspektivnom nogometašu koji ulaskom u profesionalni svijet sve teže pomiruje privatni život sa zahtjevima vrhunskog sporta. Ovogodišnji program sadržajno je drugačiji od prethodnih izdanja i donosi žanrovsku raznolikost, od animiranih filmova, dječjih, akcijske komedije do sportske drame.

Na festivalu će biti prisutni i redatelji svih dugometražnih i kratkometražnih filmova s kojima će biti moguće druženje nakon projekcija unutar ljetnog kina ili na after partijima u Acapulco Baru, prvu i zadnju večer.

Cjelokupan raspored dostupan je na web stranici Brač Film Festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.