Preskoči na glavni sadržaj

Uskoro počinje 67. Pulski filmski festival

Pulski filmski festival održat će se od subote, 29. kolovoza do petka, 4. rujna 2020., uz poštivanje epidemioloških mjera. Za Zlatne Arene natjecat će se 16 filmskih naslova, od kojih šest u programu Hrvatskog filma i deset u programu Manjinskih koprodukcija. 

Svečanom otvorenju, u subotu, 29. kolovoza, slijedit će projekcija filma Mare Andree Štake, iz programa Hrvatskog filma. 

U sklopu istog programa, na 67. Pulskom filmskom festivalu prikazuju se još: Mater Jure PavlovićaGlas Ognjena SviličićaRibanje i ribarsko prigovaranje Milana TrencaIdeš? Idem! Ljube Zdjelarevića i Tereza37 Danila Šerbedžije.

Program manjinske produkcije u Areni nastavit će film Otac Srdana Golubovića, dok će filmovi Bosonogi car Jessice Woodworth i Petera BrosensaNe zaboravi disati Martina TurkaSin Ines TanovićKorporacija Mateja NahtigalaGrudi Marije PerovićSvi protiv svih Andreja KošakaPijavice Dragana MarinkovićaJa sam Frank Metoda Peveca i Agina kuća Lendite Zeqiraj biti prikazivani u Istarskom narodnom kazalištu.

U Areni će se osim filmova iz natjecateljskog programa prikazati i dio filmova iz programa Kratka Pula. U ranijem će terminu biti prikazana dva kratka igrana filma, Slijedi... Karle Lulić i Njemački inat Silve Ćapin, dok će u kasnijem terminu u Areni, nakon natjecateljskog programa, biti prikazana četiri dokumentarna filma, od kojih tri svjetske premijere: Nesreća II: Mine na plaži - Vergarola Arsena OremovićaGaleb Ivana Živkovića Žike i Berge Istra Dražena Majića te Stepinac – Kardinal i njegova savjest Višnje Starešine.

Ostalih 20 dokumentaraca iz Kratke Pule te 21 studentski film bit će prikazani u Kinu Valli, dok će devet kratkih igranih filmova biti prikazano u Istarskom narodnom kazalištu. 

S obzirom na epidemiološku situaciju, ove će godine posjetitelji moći svoja mjesta u Areni zauzeti već od 19 sati. Prilikom ulaska i izlaska obvezno je nošenje zaštitnih maski koje posjetitelji smiju skinuti tijekom gledanja programa. Sjedala su postavljena u parovima, 1,5 m udaljena od sljedećih sjedećih mjesta. Fizički razmak obvezan je i prilikom ulaska i izlaska u Arenu.     

Gledatelji se pozivaju da zbog ograničenih sjedećih mjesta na vrijeme osiguraju svoju ulaznicu putem ove poveznice.

Ostali detalje vezani za ovogodišnji Pulski filmski festival nalaze se na službenoj stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.