Preskoči na glavni sadržaj

Uskoro počinje 6. Brač Film Festival

Ovogodišnje, šesto izdanje Brač Film Festivala održat će se po planu, od 6. do 8. kolovoza u ljetnom kinu u Supetru. Festival će otvoriti otočka premijera dugometražnog igranog filma Mater redatelja Jure Pavlovića.

U dugometražnom programu prikazat će se i francusko-belgijska komedija Alice i Gradonačelnik, Nicolasa Parisera, o političaru koji se istovremeno bori s egzistencijalnom, ali i krizom srednjih godina. Film je premijeru imao na prošlogodišnjem Directors' Fortnightu filmskog festivala u Cannesu. 

Iz Srbije na Brač dolazi kinohit Ajvar, nastao pod redateljskom palicom debitantice Ane Marie Rossi. Film o ljubavi ili, bolje rečeno, o tome kako preživjeti izgubljenu ljubav, donosi vrhunske izvedbe Sergeja Trifunovića i Nataše Ninković u glavnim ulogama. Bračka publika imat će ga prilike pogledati svega par dana nakon hrvatske premijere u sklopu Motovun Film Festivala. 

Aduti kratkometražnog programa ove godine su filmovi Kućica redatelja Jakova Nole, Brokula, redatelja Eliotta Fetweesa i Joseph navršava 42, redatelja Paula Mazierea. Kratki filmovi će se ove godine prikazivati po jedan prije svakog dugometražnog filma.

Iznimno ove godine, radi sigurnosti posjetitelja, i dječji program seli se na otvoreno, odnosno na ljetnu pozornicu iza supetarske crkve. Najmlađa publika će ove godine moći uživati u zabavnim filmskim naslovima poput avanturističke dramske priče Moje neobično ljeto s Tess, animiranog francuskog filma Putovanje jednog princa te moderne bajke Rocca mijenja svijet.

Svi navedeni filmski naslovi koji će se ove godine prikazivati u ljetnom kinu u sklopu festivala su debitantski filmovi te ujedno i bračke premijere. Cjelokupni program festivala kao i svi detalji dostupni su na službenoj stranici, kao i na društvenim mrežama Brač Film Festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.