Preskoči na glavni sadržaj

Uskoro počinje 5. festival židovskog filma Zagreb

Jučer je u Zagrebu najavljeno 5. izdanje Festival židovskog filma Zagreb. Festival su najavili Branko Lustig, počasni predsjednik Festivala židovskog filma Zagreb i Nataša Popović, direktorica Festivala.

Peti festival židovskog filma održat će se u kinu Europa u terminu od 22. do 28. svibnja 2011. organizira se na temu Žene u holokaustu, a posvećen je svim ženama koje su bile prisiljene nositi se svojom snagom, hrabrošću i smjelošću sa svim strahotama Drugoga svjetskog rata.

Na filmskom platnu zagrebačkog kina Europa u sedam dana trajanja festivala prikazat će se 16 dugometražnih igranih filmova, 31 dokumentarni i 9 kratkih filmova, a veći dio njih nosi i renomirana filmska priznanja sa svjetskih festivala. Svi oni na sebi svojstven način progovaraju o hrabrosti žena. Festival ima i bogatu edukativnu ponudu, uključujući međunarodnu filmsku radionicu, obrazovna jutra, a tu su i popratni glazbeni programi te izložbe.

Festival ima za cilj promicati multikulturalnost, toleranciju te poštovanje i razumijevanje među različitim narodima unutar svih dobnih skupina.

Više o samom festivalu, filmskom programu i ostalim događanjima možete pogledati ovdje.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.