Preskoči na glavni sadržaj

Uskoro počinje 22. Tabor Film Festival

U subotu i nedjelju, 6. i 7. srpnja u Dvoru Veliki Tabor održava se 22. izdanje Tabor Film Festivala koje posjetiteljima nudi bogat filmski program, radionicu i koncerte. Ulaz na sve programe je besplatan. 

Selektorica TFF-a, filmska kritičarka Diana Nenadić, imala je težak zadatak napraviti odabir za nacionalni i međunarodni program između brojnih prijava pristiglih od Kine i Brazila do SAD-a. 

"Selekcijom kratkometražnih filmova svih rodova i vrsta (ukupno 74 u natjecateljskom programu) iz 33 zemlje i Hrvatske, pokušala se pronaći ravnoteža između filmova s festivalskim referencama i nagradama te potpuno novih filmova, a kada je o međunarodnom programu riječ osigurati što više filmova koji se prvi put prikazuju u Hrvatskoj", ističe umjetnička selektorica.

Među premijernim naslovima našli su se tako i jedan berlinski laureat te višestruko nagrađivani dokumentarac, potom prošlogodišnji portugalsko-švicarski kandidat za Europsku filmsku nagradu, kao i filmovi iz Locarna, Annecyja, s Animafesta i Sundancea, iz Moskve, Toronta i s drugih svjetskih festivala. U hrvatskoj konkurenciji prikazuje se 14 naslova, a dva će filma imati svoja premijerna prikazivanja. Sve filmove u domaćoj konkurenciji možete pronaći ovdje.  

Tijekom dva dana, od 10 sati do ponoći, gledat će se filmovi u dva festivalska kina.

Festival će otvoriti dobitnik Zlatne palme u Cannesu, kratkometražni igrani film Čovjek koji nije mogao šutjeti Nebojše Slijepčevića. Film zatvaranje je novi film Borne Armaninija, Trenuci izazova.

U nedjelju, 7. srpnja, održat će se dodjela nagrada Veronikine lubanje za hrvatsku i međunarodnu konkurenciju, posebna priznanja žirija te Vox Veronicae koju dodjeljuju gledatelji.

Osim toga, profesorica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku Tamara Bilankov vodit će besplatnu radionicu za osnovnoškolce koji će snimati svoje filmove mobitelom. Osim toga, Tabor je i mjesto susreta za sve članove Kluba filmaša TFF-a.

Osim filmskog i edukativnog programa, posjetitelje očekuju i dva koncerta: u subotu, 6. srpnja nastupa Nina Herr, a 7. srpnja Mangroove. 

Festival nudi kampiranje, ali i prijevoz besplatnim autobusom iz Zagreba (za vožnju je potrebno ispuniti obrazac.)

Sve dodatne informacije, program i mogućnosti prijave nalaze se ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.