Preskoči na glavni sadržaj

Uskoro počinje 10. Postira Seaside Film Festival 

Postira Seaside Film Festival održat će se od utorka, 28. srpnja, do subote, 1. kolovoza u Postirima na otoku Braču. 

Glavna pozornica ove se godine seli s postirske Pjace na školsko igralište, odnosno na prostor koji je dovoljno prostran da se udovolji epidemiološkim zahtjevima. Tamo se 28. i 29. srpnja odvija međunarodni natjecateljski program. Među filmovima koji će se prikazati su palestinski The Present (Farah Nabulsi), dobitnik nagrade publike na renomiranom kratkometražnom festivalu Clermont-Ferrand. Iste večeri prikazuje se i belgijska drama A Sister (Delphine Girard), koja je ove godine nominirana za Oscara.  U drugoj večeri natjecateljskog programa, na rasporedu je svjetska premijera ruskog filma Kurchatov (Alexander Korolev), snimljenog prema priči Isaaca Asimova. Osim toga, prikazuje se i mnoštvo kratkometražnih filmove koji se ove godine bore za postirsku 'Zlatnu Srdelu' (nagradu publike).

Treće večeri na istoj se lokaciji odvija fokus program. Povodom desetog rođendana, prikazat će se retrospektiva pobjedničkih filmova prethodnih izdanja festivala.  Četvrtog dana na programu su hrvatski kratkometražni naslovi. Publika će, tako, imati prilike pogledati filmove Druker (Rino Barbir), Njemački inat (Silva Ćapin), Dok je trajao Roland Garros (Snježana Tribuson) i The Stamp (Lovro Mrđen). Za kraj domaćeg programa, prikazuje se komedija Ivo pok. Mikule u režiji lokalnih autora (Ivo Kličinović i Jadranko Šantić). Film je snimljen i prikazan prije pet godina na oduševljenje publike, a ovogodišnja će projekcija nesumnjivo biti još emotivnija jer se prikazuje u spomen na nedavno preminulog glavnog glumca i postirsku legendu Ivota Jelinčića.

U uvali Prja odvijat će se, uobičajeno, off-program, i to u srijedu (29. srpnja) i subotu (1. kolovoza) u nešto kasnijim noćnim satima. Uz to, u srijedu je 'za noćne ptice' spremna još jedna retrospektiva: najbolji off naslovi prikazani prethodnih godina.

Sve projekcije su, kao i obično, besplatne. Festival će se odvijati u skladu s epidemiološkim mjerama, što znači da će stolice biti postavljene na sigurnoj udaljenosti, provodit će se mjere dezinfekcije te voditi evidencija posjetitelja. 

Više detalja o programu PSFF-a i samom festivalu možete pronaći na službenoj te na Facebook stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.