Preskoči na glavni sadržaj

Uoči početka kinodistribucije, Nebesa premijerno u Zagrebu i Rijeci

Novi dugometražni igrani film redatelja Srđana Dragojevića, Nebesa, imao je svoju zagrebačku kinopremijeru 20. prosinca u kinu Kaptol Boutique Cinema, a riječku u Art kinu, 21. prosinca. Svečanim projekcijama prisustvovala je filmska ekipa, a od 23. prosinca, film se može pogledati u kinima diljem zemlje. 

Film Nebesa svjetsku je premijeru imao na prestižnom filmskom festivalu u Locarnu, trenutno se prikazuje u nekoliko zemalja, a svečanom zagrebačkom projekcijom uz gostovanje ekipe filma započinje prikazivanje filma u CineStar kinima te u dvoranama Kino mreže širom Hrvatske.

Zagrebačkoj publici film su u ponedjeljak, 20. prosinca predstavili redatelj Srđan Dragojević, producentica Biljana Prvanović te glumačka ekipa iz Hrvatske: Goran Navojec, Ksenija Marinković, Bojan Navojec, Dejan Aćimović i Slaven Knezović.

Na svečanoj projekciji u riječkom Art-kinu Croatia u utorak, 21. prosinca prisustvovao je redatelj Dragojević, glumac Goran Navojec te producentica Prvanović. 

Film Nebesa nastao je u koprodukciji svih zemalja bivše Jugoslavije. Hrvatski koproducent filma je Studio Dim, a koproducentica nedavno preminula Darija Kulenović Gudan kojoj je bila posvećena zagrebačka premijera.

Nebesa su provokativna filmska priča ispričana u tri poglavlja koja propituju izazove kršćanstva u postsocijalističkom društvu punom praznovjerja, korupcije i nade. 

Uz glavne glumce Gorana Navojca i Kseniju Marinković, u filmu igraju Srđan Žika Todorović, Bojan Navojec, Miloš Samolov, Nataša Marković, Radoslav Milenković, Dejan Aćimović i drugi

Scenarist i redatelj filma Srđan Dragojević rođen je 1963. u Beogradu. Diplomirao je Kliničku psihologiju i Filmsku i TV režiju. Objavio je tri knjige poezije, a javnost ga prvenstveno poznaje kao jednog od najcjenjenijih srpskih autora crnih komedija. Publika ga pamti po hitovima Parada i Mi nismo anđeli. U njegovom filmskom opusu ističu se i kultni filmovi Rane te Lepa sela lepo gore.

Naslovne fotografije: premijerne projekcije Nebesa u Zagrebu (prve dvije fotografije) i Rijeci (zadnje dvije fotografije)
(autorica fotografija premijere u Zagrebu: Nina Đurđević; autor fotografija premijera u Rijeci: Vladimir Mudrovčić)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.