Preskoči na glavni sadržaj

Uoči kinodistribucije: objavljen spot za song iz animiranog filma Cvrčak i mravica

Tara Thaller snimila je spot za pjesmu "Pjevati možeš i ti", prvi u nizu songova iz animiranog filma Cvrčak i mravica Luke Rukavine koji od 5. siječnja dolazi u kina širom Hrvatske. 

“Pjevati možeš i ti” lijepa je, vedra i topla pjesma, savršena uvertira za naš film koji uskoro dolazi u kina. Sretna sam i zahvalna što sam bila dio “Cvrčka i mravice”. Dino i Jadranka, kao mama i tata ovog crtića, toliko su brižni i topli i divim se njihovoj ustrajnosti i ljubavi prema ovom projektu. Jedva sam dočekala da snimimo spot za ovu pjesmu. Bio je užitak, ali i veliki izazov snimati s genijalnim Coco Mosquitom. Oduševio me koncept u kojem smo spojili naš svijet s animiranim i kao produkt cijele avanture dobili ovaj spot. Kao šećer na kraju - ovu pjesmu, na koncu i cijeli crtić mogu ponosno pokazati svojoj mnogobrojnoj braći i sestrama za koje neki dosadašnji projekti nisu bili primjereni. Jako se veselim konačno i malene povesti na premijeru!", izjavila je Tara Thaller.

Tari Thaller prateći vokali su Ivana Rushaidat Starčević, Igor Pavlica i Domagoj Janković. Gitaru svira Coco Mosquito, kontrabas Ivar Roban Križić, udaraljke Janko Novoselić, violinu Marko First, tubu Jurica Rukljić, trubu Antonio Geček, saksofon Mihael Gyorek i trombon Luka Žužić.

Tekst, glazbu i aranžman za pjesmu “Pjevati možeš i ti” potpisuje Coco Mosquito. Redatelj spota je Dino Krpan, a direktor fotografije Mario Delić. Spot je nastao sklapanjem animiranih sekvenci iz filma Cvrčak i mravica sa studijskim snimkama, te kadrova snimljenih ove jeseni u zagrebačkom Maksimiru.

Cvrčak i mravica prvi je hrvatski cjelovečernji animirani film rađen u tehnici 3D animacije. Na njemu je više od 10 godina radilo više od 150 suradnika. Tara Thaller nastupa u ulozi mravlje princeze Antonete, dok je Marko Petrić oživio lik cvrčka Keta. Uz njih nastupa još i Filip Vidović kao pokvareni mrav Anteodor te brojna druga poznata imena domaće glumačke scene. Inspiriran Ezopovom basnom, Cvrčak i mravica na živ i veseo način donosi plemenitu priču o toleranciji i suživotu. Vizualno raskošan, ovaj animirani film uz song “Pjevati možeš i ti” donosi još tri originalna songa Coca Mosquita: “Sretni dani”, ”Nema zime” i “Što je život?”. Film je dobio i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje u sklopu nastavnog programa.

Glavni producent filma je tvrtka Diedra iz Zagreba (producent Dino Krpan), a koproducent Zagreb Film. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a podržali su ga Potprogram MEDIA programa Kreativna Europa te Ministarstvo kulture i medija RH. Distributer filma je Duplicato Media.

Novosti o filmu možete pratiti na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Tik Tok).

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.