Preskoči na glavni sadržaj

U zemlji čudesa Dejana Šorka u natjecateljskim programima europskih festivala

Dugometražni igrani film redatelja i scenarista Dejana Šorka U zemlji čudesa ovog će tjedna sudjelovati u službenim natjecateljskim programima dvaju europskih filmskih festivala.

Prvi festival počinje ovoga petka i održava se u Portugalu, a drugi dan poslije, u subotu, i održava se u Italiji. Portugalski Međunarodni filmski festival u Setubalu (4. – 13. lipanj 2010.) Šorkov film prikazat će u natjecateljskom programu s ostalih 11 filmova iz cijeloga svijeta, dok će talijanski Međunarodni filmski festival u Napulju (5. – 11. lipanj 2010.) film prikazati u glavnom natjecateljskom programu Europa Mediteraneo s ostalih šest filmova među kojima je i slovenski film Damjana Kozolea Slovenka.
 

Film je svoju hrvatsku premijeru imao na prošlogodišnjem 56. festivalu igranog filma u Puli gdje je nagrađen Zlatnom Arenom za kostimografiju i sporednu žensku ulogu. U glavnim ulogama nastupaju Marija Stjepanović i Franjo Kuhar te Dora Lipovčan, Borko Perić, Goran Bogdan, Tarik Filipović, Marija Škaričić, Nataša Janjić i Lena Politeo.

Osim na Festivalu u Puli film je bio prikazan i u službenom programu 31. međunarodnog festivala mediteranskog filma u Montpellieru, u Francuskoj te na festivalima u Pečuhu, Mamersu i Heidelbergu.

U zemlji čudesa nastao je u produkciji Interfilma i u suradnji s Tivolifilmom iz Budimpešte te Hrvatskom radiotelevizijom.

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.