Preskoči na glavni sadržaj

U zemlji čudesa Dejana Šorka osvojio Grand Prix na filmskom festivalu u Napulju

Dugometražni igrani film Dejana Šorka U zemlji čudesa osvojio je Grand Prix Zlatni Vezuv te sponzorske nagrade za talijansku distribuciju filma na upravo završenom Međunarodnom filmskom festivalu u Napulju (5. – 11. lipnja 2010.), Italija. 

Film je bio prikazan u glavnom natjecateljskom programu Europa Mediteraneo s ostalih šest europskih filmova među kojima je prikazan i slovenski film Slovenka Damjana Kozolea.

Prema ocjeni žirija riječ je o filmu „u kojem su scenarij, režija, fotografija i gluma u savršenom skladu“.

Film je izvan Hrvatske bio prikazan i u službenom programu 31. međunarodnog festivala mediteranskog filma u Montpellieru, u Francuskoj te na filmskim festivalima u Pečuhu, Mamersu i Heidelbergu.

U glavnim ulogama nastupaju Marija Stjepanović i Franjo Kuhar te Dora Lipovčan, Borko Perić, Goran Bogdan, Tarik Filipović, Marija Škaričić, Nataša Janjić i Lena Politeo.

U zemlji čudesa nastao je u produkciji Interfilma i u suradnji s Tivolifilmom iz Budimpešte te Hrvatskom radiotelevizijom.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.