Preskoči na glavni sadržaj

U Zagrebu završilo snimanje filma Žene, luđaci i malo dobrih pedera Ivana Salaja

U utorak, 10. siječnja u zagrebačkom naselju Savica završilo je snimanje dugometražnog igranog filma Žene, luđaci i malo dobrih pedera prema istoimenoj autobiografskoj knjizi Roberta Roklicera u režiji Ivana Salaja, pod okriljem produkcijske kuće Plavi mjesec. 

Nakon 24 snimajuća dana, 'pala je' zadnja klapa na snimanju dugometražnog igranog filma Žene, luđaci i malo dobrih pedera

"Snimanje nam se odužilo zbog dva prekida, prvo deset dana zbog korone, a zatim 12 dana zbog praznika. Iako su ti prekidi, koji su trajali gotovo jednako dugo kao i snimanje, proizveli velike organizacijske probleme kako zbog lokacija, tako i zbog termina glumaca, uspješno je snimljeno sve planirano u vrlo ugodnom ozračju i s puno pozitivne energije među svim članovima filmske ekipe," ispričao je scenarist i redatelj Ivan Salaj

Film se snimao na mnogim lokacijama u Zagrebu, poput Gornjeg grada, Miramarske ulice, Vrbana, Cvjetnog naselja, Ulice grada Vukovara i Savice.

Film koji nastaje prema istoimenoj autobiografskoj knjizi Roberta Roklicera, govori o piscu Robertu koji je u četiri dana uspio ono što mnogi ne uspiju ni za cijeloga života - dobio je otkaz, novi posao, picajzle, hepatitis B, opekline penisa i nokaut, postao je otac i krsni kum, spavao s četiri žene i natjerao prijatelja u samoubojstvo, i to sve bez triježnjenja.

Glavne uloge u filmu igraju Filip Detelić, Franjo Dijak, Živko Anočić, Ana Maras, Romina Tonković, Frano Mašković, Janko Popović Volarić, Anja Šovagović, Sanja Milardović i Dora Dimić Rakar.

Direktor fotografije je Slobodan Trninić, snimatelj tona Matija Santro, majstor rasvjete Josip Milić, kostimografkinja Željka Franulović, majstorica maske Tina Jesenković, izvršni producent Hrvoje Habeković, a direktor filma je Goran Pleša

Film nastaje u produkciji Plavog mjeseca d.o.o., uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Naslovna fotografija: snimanje filma Žene, luđaci i malo dobrih pedera

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.