Preskoči na glavni sadržaj

U Zagrebu završeno snimanje novog filma Rajka Grlića, Svemu dođe kraj

U petak, 27. listopada u Zagrebu je završeno snimanje dugometražnog igranog filma Svemu dođe kraj, u režiji Rajka Grlića. Scenarij s Grlićem supotpisuje književnik Ante Tomić. Glavne uloge u filmu igraju Živko Anočić, Jelena Đokić i Boris Isaković. Film je sniman na lokacijama u Zagrebu i okolici, poput Pušče i Bjelovara.

Radnja ovog ljubavnog trilera prati uspješnog zagrebačkog odvjetnika Maksa Pintera (Živko Anočić), koji se sukobljava s moćnim klijentom Dinkom Horvatom (Isaković), jednim od najbogatijih hrvatskih poduzetnika. Zbog ovog sukoba on izgubi sve, no ipak se ne predaje. S ljubavi iz mladih dana, Ninom Štefančić (Jelena Đokić) te obespravljenim bivšim zaposlenicima, predvođenim sindikalnom predstavnicom (Ksenija Marinković) kreće u osvetnički pohod. S druge strane, nitko u ovoj priči nije posve nevin i svi su duboko isprepleteni.

Glumačka postava angažirana na filmu je međunarodna te ju čini čitav niz zvučnih imena. Tako u filmu igraju već spomenuti Anočić, Đokić, Isaković i Marinković, zatim Janko Popović Volarić, Emir Hadžihafizbegović, Srđan Grahovac, Katarina Bistrović Darvaš, Marina Redžepović, Angela Nedjalkova, Anita Schmidt, Doris Šarić Kukuljica, Siniša Ružić, Dejan Đonković i brojni drugi.

Rajko Grlić je svoj prvi dugometražni igrani film, Kud puklo da puklo, snimio 1974., da bi nakon toga snimio još 10 filmova, od kojih je posljednji bio višestruko nagrađivan Ustav Republike Hrvatske iz 2016.

Producent je Ivan Maloča, direktor fotografije Branko Linta, majstor rasvjete Miloš Jovanović, ton majstor Momchilo Bozhkov, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Morana Starčević i majstorica maske Ana Bulajić Črček.

Uz glavnog producenta Interfilm iz Zagreba, u realizaciji ovog projekta sudjeluju i RRF International iz Bugarske, Oktavijan iz Bosne i Hercegovine, Saudade film iz Turske, West End Production iz Srbije, ABHO iz Crne Gore te Veda film iz Sjeverne Makedonije. Film je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Naslovne fotografije: snimanje filma Svemu dođe kraj Rajka Grlića

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.