Preskoči na glavni sadržaj

U Zagrebu počelo snimanje Svećenikove djece

U Zagrebu je počelo snimanje novog dugometražnog igranog filma Vinka Brešana, mediteranske komedije Svećenikova djeca

Film nastaje prema motivima istoimene drame scenarista Mate Matišića, u produkciji zagrebačke tvrtke Interfilm.  Okosnicu ove komedije čini prikaz života u malom mjestu na neimenovanom jadranskom otoku, u kojem se svećenik udružuje s trafikantom i ljekarnikom u akciji bušenja kondoma kako bi poboljšao natalitet lokalnog stanovništva.

U komediji Svećenikova djeca Vinko Brešan okuplja četrdesetak hrvatskih glumaca koje predvode Krešimir Mikić, Marija Škaričić, Jadranka Đokić, Dražen Kühn i Nikša Butijer. Direktor fotografije je Mirko Pivčević, scenograf Damir Gabelica, kostimografkinja Željka Franulović, majstorica maske Slavica Šnur te producent Ivan Maloča.

Vinko Brešan jedan je od najuspješnijih hrvatskih redatelja, čiji su se filmovi dokazali i pred publikom i na međunarodnim filmskim festivalima. Njegov prvi film Kako je počeo rat na mom otoku (1997) najgledaniji je hrvatski film od neovisnosti, a Svjedoci (2003) su se našli u natjecateljskom programu Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu gdje su nagrađeni dvjema nagradama. Film Svećenikova djeca sufinancira Hrvatski audiovizualni centar, a dobio je i potporu Eurimagesa. Snimanje filma trajat će dva mjeseca.

Fotografije sa snimanja u visokoj rezoluciji možete pronaći ovdje.

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.