Preskoči na glavni sadržaj

U Zagrebu počelo snimanje omnibusa Košnice

Od nedjelje, 2. listopada na zagrebačkim lokacijama traje snimanje hrvatskog dijela međunarodnog omnibusa radnog naslova Hives (Košnice), koji nastaje u koprodukciji filmskih škola iz Zagreba, Jeruzalema, Londona, Koelna i Praga. Pet spomenutih gradova ujedno su i mjesta zbivanja filmskih priča koje se događaju u jednom danu, a povezuje ih užurbanost i vreva ljudskih 'košnica' te vijest o misterioznom nestanku pčela.

Redatelj hrvatske priče je Igor Šeregi, student filmske režije na ADU. U glavnoj ulozi je Ozren Grabarić, a u sporednim ulogama pojavljuju se Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Robert Ugrina, Linda Begonja, Hrvoje Klobučar, Milivoj Beader i Ana Maras. Junak priče je Matija, prosječni hrvatski mladić koji je ostaje bez posla te svoju situaciju odlučuje zatajiti vlastitoj obitelji, sve dok stvari ne postanu nepodnošljive.

Projekt nastaje kao diplomski rad Ivana Kelave na MA studiju filmske i tv produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a pod mentorstvom izv.prof. Damira Terešaka. Projekt su dosad podržali Hrvatski audiovizualni centar, MEDIA desk Hrvatske, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, Veleposlanstvo države Izrael u RH, Veleposlanstvo Savezne Republike Njemačke u Zagrebu, British Council, Općina Grožnjan i Agroturizam Dešković.

Uz Šeregija, u nastanku omnibusa sudjeluju scenarist i redatelj Boaz Debby (Izrael), redatelj Simon Dolensky (Njemačka), scenarist Stefan Gustav Zinke (Njemačka), scenaristica Regina Moriarty (Velika Britanija), redatelj Michael Carson Lennox (Velika Britanija) i scenarist i redatelj Tomáš Kratochvíl (Češka).

Rad na projektu započeo je 2009., a film se očekuje u proljeće 2012.
Brošuru projekta možete preuzeti u PDF formatu - ovdje.


 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.