Preskoči na glavni sadržaj

U Zagrebu je počelo snimanje filma Ljudožder vegetarijanac redatelja Branka Schmidta

U utorak, 6. rujna, na zapadnom parkiralištu zagrebačkog Velesajma počelo je snimanje dugometražnog igranog filma Ljudožder vegetarijanac u režiji Branka Schmidta i u produkciji zagrebačkog Telefilma.

Filmska priča koju scenaristički potpisuje Branko Schmidt temelji se na motivima istoimenog romana Alena Bovića, a snimat će se na nekoliko lokacija, uglavnom u zagrebačkim bolnicama. Planirani završetak snimanja je 3. listopada.

Naslovna uloga povjerena je Renéu Bitorajcu, koji je za potrebe snimanja dobio novu 'frizuru', a ostatak podjele čine Zrinka Cvitešić, Nataša Janjić, Franjo Dijak, Mustafa Nadarević, Emir Hadžihafizbegović, Daria Lorenci, Ksenija Pajić, Krešimir Mikić, Leon Lučev, Slaven Knezović, Rakan Rushaidat, Boris Svrtan, Mirjana Rogina, Kristijan Ugrina i Božidar Smiljanić. Direktor fotografije je Dragan Ruljančić, scenografiju potpisuje Ivana Škrabalo, kostimografiju Željka Franulović, a šminku Jasna Rossini.

Alen Bović je literarni pseudonim zagrebačkog ginekologa Ive Balenovića. Njegov prvi roman Metastaze (2006.) tiskan je u tri izdanja te adaptiran za kazalište i film. Igrani film Metastaze, kvartovska drama u režiji Branka Schmidta, proglašen je najboljim hrvatskim filmom 2009. (Velika Zlatna Arena za najbolji film na Festivalu igranog filma u Puli). Autor književnog predloška sudjelovat će na snimanju kao savjetnik na setu.

Iz perspektive junaka i pripovjedača, ogorčenog i ciničnog ginekologa Danka Mrkana, roman Ljudožder vegetarijanac razotkriva neimenovanu zagrebačku kliniku kao poprište krivih dijagnoza, krivotvorenja podataka, korupcije, seksualnih afera i ponižavajućeg odnosa prema pacijentima i specijalizantima.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.