Preskoči na glavni sadržaj

U Zaboku počinje 4. KIKI – međunarodni festival dječjeg filma

U Zaboku se od 27. do 29. travnja održava četvrti KIKI – međunarodni festival dječjeg filma, koji i ove godine donosi pravu riznicu kratkometražnih filmova i animacija za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi.

Filmski program sastoji se od pet programa u konkurenciji, u kojima će se prikazati 42 filma iz 16 zemalja svijeta. Najviše filmova dolazi iz Francuske, Švicarske, Rusije, Njemačke i Hrvatske, a o najboljima će prosuđivati dječji žiri u sastavu: Leon Lončar, Lara Herčko i Doris Tkalčević.

Na ovogodišnjem KIKI-ju prikazat će se čak dvadeset i dva filma sa svih strana svijeta koji će imati svoju hrvatsku premijeru. Svjetsko će pak premijerno prikazivanje na 4. KIKI-ju imati nizozemski film Mjesec, autora Marshe Onderstijn i Jordiea Roomerna, dok će hrvatski film 3.B vrijeme, redateljice Dijane Bolanča Paulić, snimljen u  produkciji Fade In-a, doživjeti svoju festivalsku premijeru.

U popratnom filmskom programu posjetitelji će moći pogledati najbolje filmove iz Latvije, nastale u produkciji Animacijas Brigade studia. Popratni program festivala počinje i prije službenog otvorenja, predfestivalskim aktivnostima: radionicom lutka animacije koju će voditi animatori Animacijas Brigade studia iz Rige, te radionicom animacije koju će voditi Ottomanni studio iz Italije. Za vrijeme trajanja festivala u sklopu projekta EDIT-COMICS održavat će se radionica stop animacije Video kluba Mursa iz Osjeka, filmska radionica udruge RARE iz Vinkovaca, kao i slušaonica bajki koje će za djecu pripovijedati profesionalna pripovjedačica Ivanine kuće bajki iz Ogulina. Bogat popratni program festivala uključuje i panel raspravu na temu Programi za djecu i mlade na filmskim festivalima kojoj će prisustvovati predstavnici festivala KUKI iz Berlina, festivala SLON iz Slovenije te drugi predstavnici filmskih festivala za djecu.

U sklopu KIKI-ja 28. travnja u 18 sati u prostoru Velike galerije Grada Zaboka, Zivtov Trg 10, Zabok održat će se i okrugli stol Audiovizualna kulturna ponuda namijenjena djeci i mladima: festivali i festivalski programi koji će okupiti profesionalce iz Hrvatske i susjednih zemalja koji sudjeluju u organizaciji filmskih događanja namijenjenih djeci i mladima. Poseban fokus razgovora bit će razvoj programa filmskih festivala za djecu i mlade. Prije zajedničkog razgovora, gosti iz Berlina predstavit će Kuki International Short Film Festival for Children and Youth: Početak i razvoj programa za djecu i mlade u sklopu Interfilm Berlin Short Film Festivala, a organizatori KIKI-ja pozivaju sve zainteresirane filmaše da im se pridruže na ovoj diskusiji.

Programi će se održavati u zabočkoj kino dvorani (MMC), Galeriji Grada Zaboka i u školama Krapinsko zagorske županije. Ulaz na sve projekcije i ostale programe  u sklopu KIKI festivala je besplatan.

4. KIKI festival održava se uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Više informacija potražite na službenoj stranici festivala

Naslovna fotografija: vizual festivala 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.