Preskoči na glavni sadržaj

U Vukovaru počinje 46. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva 

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog i videostvaralaštva u Hrvatskoj, ove se godine održava od 7. do 9. studenog u Vukovaru, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kino kluba Vukovar. Revija, koja je dosad bila isključivo nacionalnog karaktera, od ove se godine otvara na regionalnom nivou. 

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma, a u programu donosi filmove iz recentne produkcije, autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani na prethodnim revijama, programe inozemnih autora i filmske tribine. Ove je godine u natjecateljski program uvršteno 25 od 119 prijavljenih filmova, a o najboljem će odlučivati žiri u sastavu: vizualna umjetnica i animatorica Ana Hušman, direktorica fotografije Dinka Radonić, redatelji Igor Bezinović i Zdravko Mustać te producent Ivan Kelava

Novost na ovogodišnjoj Reviji je nagrada publike, koja će nositi ime Vukovarca Vladimira Puhala, glumca najpoznatijeg po davanju glasa Zekoslavu Mrkvi i Japanskoj Bubi, s kojima su odrastale mnoge generacije. U čast Vladimira Puhala na Reviji će vukovarskim i borovskim osnovnoškolcima u svojevrsnom pretprogramu  biti prikazan film Čudesna šuma Milana Blažekovića, u kojem je glas posudio upravo Puhalo.  

Na Reviji će se održati i tribina posvećena neprofesijskom stvaralaštvu u podunavskoj regiji s gostima iz Srbije i Mađarske, te će biti predstavljena i dva regionalna programa. Prvi je Dunavski brod mira, projekt putujuće učionice - broda koji će na svom putu od Beča do Beograda okupiti srednjoškolce i njihove profesore iz Slovačke, Austrije, Mađarske, Hrvatske i Srbije u srpnju 2015. godine. Oni će u dva tjedna putovanja osmisliti i producirati jedinstvene medijske sadržaje za široku upotrebu na platformi projekta, u medijima i na društvenim mrežama. Hrvatski partner projekta je Hrvatski filmski savez. Drugi projekt je Cinema City Campus, edukativna platforma u okviru međunarodnog filmskog festivala Cinema City u Novom Sadu, namijenjena mladim autorima i filmskim profesionalcima iz zemlje i regije (ex-YU).  

Revija je podržana sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Ulaz na sve programe je besplatan, a detalje o rasporedu projekcija potražite na službenoj stranici Revije

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.