Preskoči na glavni sadržaj

U Vrbovcu završila 49. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

Više od 70 sudionika Revije, što autora, što udruga članica Hrvatskog filmskog saveza, u pet je revijskih projekcija pogledalo 35 filmova u službenoj konkurenciji, a ocjenjivački sud u sastavu: redatelji Igor Bezinović i Zdravko Mustać, direktori fotografije Silvestar Kolbas i Dinka Radonić te pjesnik, urednik i izdavač Branko Čegec, nagradio je njih dvanaest.

Prve nagrade pripale su dokumentarnim filmovima White trash i Precijenjena dramaturgija, oba autorice Sunčice Ane Veldić s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu te igranom filmu Kako je Iva otišla 16. rujna 2016. Tomislava Šobana iz Kinokluba Zagreb. Nagradu publike Josip Velebit osvojila je Martina Marasović iz Blanka filmskog inkubatora za svoj film Kraljica.

Druga je nagrada otišla u ruke Katrin Novaković za animirani film Protoplazma Akademije likovnih umjetnosti i Zagreb filma te dokumentarnom filmu After Party Viktora Zahtile s Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba.

Trećom nagradom nagrađeni su filmovi Grad kroz moj pogled Nike Bravarića iz Udruge Punkt, igrani film Opet, unedogled Nikice Zdunić s Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba, eksperimentalni film Čekaonica Božene Končić Badurina iz Udruge Punkt, animirani film „Stranac“ u mojoj glavi Petre Balekić s Akademije likovnih umjetnosti i Zagreb filma, eksperimentalni film Silens – 28.04.2016. Marka Jovića iz Udruge Punkt, igrani film Ništa se ne može vratiti samostalnog autora Damira Radića te animirani film Otok Tee Nucak s Akademije likovnih umjetnosti i Zagreb filma.

Plaketu UNICA-e za svoj dugogodišnji doprinos u razvoju audiovizualnog stvaralaštva i izvaninstitucionalnog obrazovanja djece i mladih dodijeljena je Veri Robić Škarica. Na kraju ceremonije zatvaranja Tomislav Šoban, dopredsjednik Kinokluba Zagreb, pozvao je sve prisutne u Zagreb gdje će dogodine biti proslavljen 50. rođendan Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva i 90. rođendan Kinokluba Zagreb.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza.
(*Autor naslovne fotografije je studio iz Vrbovca 'Fotkalo')

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.