Preskoči na glavni sadržaj

U Svetom Ivanu Zelini počinje druga revija Kratki na brzinu

Druga Revija hrvatskih kratkih filmova – Kratki na brzinu održat će se od 7. do 10. svibnja u Svetom Ivanu Zelini. U četiri dana Revije posjetitelje očekuju 82 kratka filma, od čega su 44 u konkurenciji Glavnog programa. 

Osim toga druga Revija donosi i Retrospektivu Želimira Žilnika – Jutro sa Želimirom, bogati programski blok Zagreb Film Festivala te slovenskih partnera Luksuz produkcije i  Udruge Kraken, koji će u Svetom Ivanu Zelini održati projekcije i okrugli stol. Publika će biti u prilici pogledati i najmanje kino na svijetu – Factum monovolumen, razvojnu platformu Croatian Short Pitch te sudjelovati u kasnovečernjim filmskim razgovorima uz Miroslava Mandića i Želimira Žilnika

Revija dodjeljuje i dvije Povelje, Zagreb Film Festivalu za njihov dugotrajan doprinos očuvanju i promociji hrvatskog kratkog filma u programu Kockice te Želimiru Žilniku za cjelovit umjetnički rad i doprinos filmskoj umjetnosti.

Da bi nagrade ovogodišnje Revije otišle u prave ruke pobrinut će se tročlani žiri koji čine redatelji Miroslav Mandić i Nebojša Slijepčević te producentica Tamara Babun.

Uz bogati filmski program, na Reviji će biti postavljene i dvije izložbe, video instalacija umjetnice Andree Knezović te umjetnički radovi ilustratorice Revije Hane Tintor. Osim filmskih, popratnih i izložbenih programa publika će sve četiri večeri moći uživati u bogatom zabavnom programu za koji su zaduženi Ur-la-la bend, kantautorica Nina Romić, a spremaju se i dva partyja iznenađenja. 

Druga revija Kratki na brzinu održava se pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Svetog Ivana Zeline  i Hrvatskog audiovizualnog centra, a Reviju organizira skupina mladih entuzijasta Svetog Ivana Zeline i Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina. Ove godine zemlja partner je Slovenija, a svoju podršku dao je i Slovenski filmski centar.

Popis filmova u konkurenciji te raspored projekcija i ostalih programa Revije potražite na poveznicama s desne strane. 

Naslovna fotografija: vizuali festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.