Preskoči na glavni sadržaj

U šumi Sare Grgurić odabran za Vimeo Staff Pick

Kratkometražni igrani film U šumi redateljice i scenaristice Sare Grgurić dostupan je za gledanje online, na platformi Vimeo, koja je filmu dodijelila svoje 'priznanje' Staff Pick, istaknuvši tako film hrvatske autorice među milijunima uradaka učitanih na tu platformu. 

Vimeo svoju nagradu Staff Pick dodjeljuje izuzetnim ostvarenjima i na taj način odaje priznanje autoricama i autorima iz cijelog svijeta koji koriste platformu. Zaposlenici Vimea koji biraju videa za Staff Pick, godišnje izdvoje tek oko tisuću uradaka, od njih desetak milijuna koji su učitani na platformu. Film U šumi Sare Grgurić u nekoliko dana prikupio je 26,8 tisuća pregleda. 

Film je dosad prikazan na brojim festivalima diljem Hrvatske i svijeta te ovjenčan nagradom NEST na 69. izdanju festivala u San Sebastiánu, Zlatnim kolicima za najbolji kratkometražni film na Zagreb Film Festivalu kao i posebnim priznanjem u sklopu programa Ješke na Festivalu mediteranskog filma Split te nagradom DHFR-a "Jelena Rajković" u sklopu Dana hrvatskog filma. 

"Zaista sam jako zahvalna da je ovo oblik nastavka života filma. S obzirom na to da je riječ o studentskom filmu sretna sam da je imao ovakav odjek u svijetu, na festivalima i online. Ponosna sam na cijelu ekipu koja je radila na filmu i veselim se što U šumi i dalje privlači publiku te nastavlja svoj samostalan život putem Vimea. Nakon tri godine festivalskog života, ovo je najljepši zaključak koji je U šumi mogao imati," rekla je redateljica i scenaristica filma Sara Grgurić. 

Film U šumi priča je o Saši i Filipu koji putuju u Gorski kotar za vrijeme karantene. Saša napokon ima vremena razmisliti kako se zaista osjeća. Direktor fotografije je Frane Pamić, montažer Marko Klajić, a oblikovanje zvuka radio je Dino Ljuban. Kostimografiju potpisuje Frane Pamić koji je uz Saru Grgurić radio i scenografiju. Uloge nose Lana Meniga i Josip Ledina, a producenti su Mihael Šandro, Sara Grgurić i Suzana Erbežnik. Film nastaje u produkciji Akademije dramske umjetnosti (Zagreb) i koprodukciji Antitalenta uz financijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centra.  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.