Preskoči na glavni sadržaj

U šumi i Lovettovi na filmskom festivalu Go Short u Nizozemskoj 

Na 14. Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma Go Short, koji se u hibridnom izdanju od 1. do 20. travnja održava u nizozemskom Nijmegenu, u natjecateljskom programu studentskog filma prikazuje se igrani film U šumi autorice Sare Grgurić, a dokumentarni film Igora Bezinovića, Lovettovi, uvršten je u tematski nenatjecateljski program posvećen radu od kuće (Working from Home).

Kratkometražni igrani film U šumi Sare Grgurić na festivalu u Nijmegenu prikazuje se u tematskom bloku "Na osamljenom mjestu" (In a Lonely Place) koji je dio natjecanja studentskog filma. 

U šumi je svoju svjetsku premijeru imao na Zagreb Film Festivalu, gdje je odmah i osvojio nagradu Zlatna kolica. Film je nakon toga prikazan i nagrađivan na nizu domaćih i međunarodnih manifestacija, među kojima je i prestižni festival u San Sebastiánu, na kojem je osvojio i nagradu NEST za najbolji studentski film. 

Režiju i scenarij filma potpisuje Sara Grgurić. Uloge nose Lana Meniga i Josip Ledina, a producenti su Mihael Šandro, Sara GrgurićSuzana Erbežnik. Film nastaje u produkciji Akademije dramske umjetnosti (Zagreb) i koprodukciji Antitalenta uz financijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centra.  

Osim toga, nizozemska publika na Go Shortu moći će pogledati i dokumentarni film o webcam modelima, Lovettovi Igora Bezinovića, koji je uvršten u tematski, nenatjecateljski program posvećen "radu od kuće" (Working From Home). Film je svoju svjetsku premijeru imao 2018. godine na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Kopenhagenu - CPH:DOX. Nagrade je osvojio na Tabor Film Festivalu te na Ljubljanskom festivalu kratkometražnog filma FeKK. 

Film su producirali Igor Bezinović, Bojan Kanjera i Jure Pavlović, a nastao je u produkciji Sekvence i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Festival Go Short se u nizozemskom Nijmegenu održava od 1. do 20. travnja, a publika će filmove moći gledati u kinima i online. U natjecateljskim programima igranog, dokumentarnog i animiranog filma prikazuje se 46 međunarodnih naslova, a studentsko natjecanje broji 21 film. 

Više o festivalu možete saznati na službenoj stranici

Naslovne fotografije: vizual festivala Go Short; scene iz filmova U šumi; Lovettovi

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.