Preskoči na glavni sadržaj

U srijedu počinje 7. Vukovar Film Festival

Sedmi Vukovar Film Festival - festival podunavskih zemalja održat će se od 28. kolovoza do 1. rujna. Na festivalu će biti prikazano 87 filmova u 11 programa. Uz filmove u trima natjecateljskim kategorijama, festival će pokazati i niz atraktivnih radova u svome popratnom programu te održati nekoliko edukativnih radionica.

U natjecateljskom programu igranog filma bit će prikazan ovogodišnji pobjednik Berlinalea: Poza djeteta (Pozitia copilului) Calina Petera Netzera, Epizoda u životu berača željeza Danisa Tanovića, nagrađivani njemački film Ajme meni (Oh Boy) Jana Olea Gerstera, a za nagradu će se natjecati i Visoka modna napetost Filipa Šovagovića. U natjecateljskom programu kratkometražnog igranog filma od hrvatskih će se naslova prikazati Ljepotan Saše Bana i Terarij Hane Jušić, dok će se u natjecateljskom programu dokumentarnog filma uz međunarodne naslove prikazati i Gangster te voli Nebojše Slijepčevića, Pun kufer Tomislava Jelinčića i U braku sa švicarcem Arsena Oremovića. Ovogodišnji žiri čine Đelo Hadžiselimović, slovenski scenarist, spisatelj i novinar Branko Šömen te doajen inozemne glumačke scene Predrag Miki Manojlović. Više o filmovima iz natjecateljskog programa saznajte na ovoj poveznici, a informacije o filmovima iz popratnog programa potražite ovdje.


Prizor iz filma Visoka modna napetost

Edukacijski program uz stalne Dunavsku scenarističku radionicu i Festivalsku radionicu ove je godine nadopunjen Radionicom kreiranja vizualnog identiteta filmskog lika, Radionicom animiranog filma - STOP ANIMACIJA i Autorsko pravnom radionicom s temom Pravni aspekti filmske produkcije.

Sedmo izdanje Vukovar Film Festivala održat će se od 28. kolovoza do 1. rujna. Više o programu festivala saznajte na njegovoj službenoj stranici.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.