Preskoči na glavni sadržaj

U Splitu završeno snimanje filma Zof Rina Barbira

U nedjelju, 20. lipnja, završeno je snimanje kratkometražnog igranog filma Zof autora Rina Barbira. Film, koji nastaje u produkciji Kino kluba Split, snimao se u Splitu i okolici. 

Kratkometražni igrani film Zof govori o osveti, samokontroli, nemogućnosti iskazivanja i nošenja s jakim emocijama, ali i o odnosu psa i njegovog gospodara koji može utjecati na destruktivnu narav impulzivnog i agresivnog čovjeka.

Scenarij i režiju Zofa potpisuje Rino Barbir, koji je ujedno i direktor fotografije. Uloge u filmu nose Leo Mirković, Nenad Petrović, Jelena Živanović i pas Lota. Producenti filma su Ivan Perić i Tonći Gaćina

Filmu su 2020. godine odobrena sredstva HAVC-a kroz Javni poziv za proizvodnju, a prema riječima umjetničkih savjetnika, radi se o filmu čiji scenarij ima dokumentarističku snagu, autentičnog protagonista te autorski potpis u obliku snažne i jasne redateljske vizije. 

Kino klub Split neprofitna je udruga građana koji se od 1952. zalažu za razvoj audiovizualne kulture i umjetnosti i pruža prostorne, tehničke i produkcijske uvjete za obrazovanje, proizvodnju i prezentaciju kulturno-umjetničkih sadržaja. Kino Klub Split djeluje kroz tri primarna područja: Edukaciju, Produkciju i Arhiv.

Naslovne fotografije: snimanje filma Zof

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.