Preskoči na glavni sadržaj

U Slavonskom Brodu počinje 5. Festival novih – festival dokumentarnog filma

U Slavonskom Brodu će se od 15. do 20. lipnja održati 5. Festival novih – festival dokumentarnog filma, na kojem će ove godine biti prikazana 32 naslova. Projekcije će se održavati u Gradskoj knjižnici i Muzeju Brodskog Posavlja.

Festival će premijerno otvoriti film Brod se brani, ljudi su tu autorice Ivane Imrešković, nastao u produkciji SBTV-a. Riječ je o dokumentarcu koji opisuje dramatične trenutke prošle godine kada je Slavonskom Brodu prijetilo izlijevanje Save, a grad se nalazio na rubu katastrofe. Završetak festivala rezerviran je za film Izgubljeno dugme u režiji Renata Tonkovića, Roberta Bubala i Marija Vukadina, koji govori o legendarnom bubnjaru Bijelog dugmeta Goranu Ipi Ivandiću.

U sklopu festivala će se u prostorijama Gradske knjižnice održati i radionica na temu 'Snimanje u neprijateljskim uvjetima' koju će voditi Omid Habibinia, novinar BBC-a i iranski disident, organizator Zelene revolucije iz 2009. godine. 
 
Više o filmovima, rasporedu projekcija i popratnim događajima potražite na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.