Preskoči na glavni sadržaj

U Sisku počinje deveto izdanje Star Film Festa

Deveto izdanje Star Film Festa, koje traje od 1. do 3. rujna, bit će obilježeno novim ruhom na novim lokacijama grada Siska. U sklopu natjecateljskog programa prikazat će se 33 filma u kategorijama animiranog, dokumentarnog, igranog i eksperimentalnog filma, a festival nudi i bogati popratni program. 

U sklopu natjecanja animiranog filma prikazat će se hrvatski Maskirani osvetnik Lune Strmotić i Katarza Noe Pisačića, zajedno s naslovima iz Francuske, Japana, Egipta, Tajvana i Južne Koreje. 

Od dokumentarnih filmova, posjetitelji će imati priliku pogledati domaće filmova Bite of Paradise Magde Mas i Fronta Dine Uglešić, a u konkurenciji eksperimentalnog filma gledat će se, između ostalog, 6 metara Vedrana Ružića i Sam' se sekiramo Nikole Kašića. Od hrvatskih igranih filmova, na Star Film Festu moći će se pogledati Codfish Darije StilinDno dna Mateja Matijevića, uz naslove iz Srbije, Turske, Španjolske, Kine, BiH i mnogih drugih zemalja. 

Sve naslove iz natjecateljskih programa možete pronaći na ovoj poveznici

Sadržaj ovogodišnjeg programa obogaćuju i projekcije dva dugometražna filma – Tvornice radnicima Srđana Kovačevića koji će se na šetnici Slave Striegla prikazati u četvrtak, 1. rujna u 21:15 sati te Divljaci Daria Lonjaka 2. rujna.

Popratni program prilagođen je svim uzrastima pa će se tako u petak, 2. rujna u prostorijama Centra kreativne industrije Sisak održati projekcije kultne animirane serije Profesor Baltazar nakon čega će zagrebački studio Gamechuck predstaviti projekt izrade videoigre temeljene na ovoj kultnoj seriji. 

Platforma Bacači sjenki, 2. rujna u 19 sati će u prostorijama Holandske kuće održati stvaralačku večer Lokalne i poznate priče odnosno razgovor s umjetnicima koji su svoje prepreke pretvorili u prednosti, a svoje mane u vrline u kojem će sudjelovati Lana Barić i Goran Dević, a  filmski petak ćemo završiti uz ritmove sisačkog benda Šarena pojava na istoj lokaciji.

Za one željne novih znanja od 2. do 3. rujna održat će se radionica Kampanja na društvenim mrežama u prostorijama Centra kreativne industrije, a ujedno ćemo 3. rujna u 16 sati predstaviti filmsku literaturu – knjige "Film u školi" Ane Đordić i "Mali filmski razgovori" Duška Popovića

Zadnji dan festivala, u suradnji sa Kvizopijom u prostoru Holandske kuće u 17 sati održava se filmski kviz, a nakon proglašavanja dobitnika nagrada i projekcija nagrađenih filmova, festival se zatvara glazbenim programom u vanjskom prostoru Holadske kuće. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.