Preskoči na glavni sadržaj

U Šibeniku počinje novi ciklus cjelogodišnjeg programa umjetnosti, kulture i obrazovanja 'Animirani Šibenik - Animation Shots'

Organizatori međunarodnog festivala animacije Supertoon, koji se u Šibeniku odvija svake godine u srpnju, jedan vikend mjesečno građanima nastoje približiti svijet animacije, nudeći im umjetničke i radioničke programe ne samo u 'špici' sezone, već i u ovim hladnijim, sadržajima siromašnijim mjesecima. Ovoga puta, umjesto vikenda, riječ je o čak pet dana raznolikih događanja za svaku dob.

Od 18. do 22. listopada Animation Shots će tako obuhvatiti radionicu animiranog filma za djecu, projekcije filmova, radionicu VJ-inga za početnike, koncerte, a sve počinje već u srijedu u 19 sati otvorenjem jedinstvene izložbe plakata Igora Hofbauera u Studiju galerije sv. Krševan (ex Galeriji Matija).

Ovog kultnog ilustratora ne treba posebno predstavljati ljubiteljima rock i alternativne glazbe, budući da je svojim instantno prepoznatljivim crtežem i ručno rađenom tipografijom snažno utjecao na vizualni identitet domaće alternativne glazbene scene, posebice zagrebačkog kluba Močvara, za koji je izradio stotine plakata i flajera. Iako možda najpoznatiji po ilustraciji i dizajnu plakata, kao i omotima CD-a za više od 20 hrvatskih i stranih bendova, Hofbauer, čiji su radovi uvršteni i u američke antologije rock plakata, autor je i nekoliko grafičkih novela: 'Zatvorske priče' (2007.), 'Inspektor Gurtel' i 'Mister Morgen' (2016.). Osim autora, u Šibenik stiže i, kako sam kaže, njegov 'osobni DJ', Jahvo, koji će okupljene nakon otvorenja zabavljati na after-partyju u klubu Azmut, a izložba će ostati otvorena tri dana.

U subotu 21. listopada na rasporedu je radionica VJ animacije Supervision, otvorena svima, bez obzira na godine i predznanje. Radionicu će voditi Iva Milaković, VJ-ica s diplomom multimedijskog dizajna venecijanske Akademije likovnih umjetnosti i članica Visualia group kolektiva, koja će polaznicima predstaviti koncept VJ-inga kao sinergiju zvuka i glazbe te ih uputiti u osnove kako bi stekli bazu za samostalno eksperimentiranje i nadogradnju znanja. Naučeno će prezentirati već iste večeri u sklopu večernjeg glazbenog programa kluba Azimut, od 21 sat.

Za vikend se održava i nova radionica animacije za djecu Planktoon, koju vodi već dobri znanac šibenskih klinaca, Marko Zdravčević-Kunac. Uz radionicu, u petak i subotu navečer održat će se i projekcije kratkih animiranih filmova za djecu u ex Galeriji Matija, a na istom mjestu u nedjelju 22. listopada u 18 sati na velikom se platnu prikazuje ono što su mali crtački i filmski talenti za vikend stvorili.

Kompletan program i satnica događanja, kao i detalji o načinu prijave na radionice, mogu se pronaći na službenom Facebook eventu.

Za sve su programe ulaz i sudjelovanje posve besplatni.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.