Preskoči na glavni sadržaj

U Puli uskoro počinje snimanje dugometražnog igranog filma Momo

U Puli 26. veljače počinje snimanje dugometražnog igranog filma Momo. Riječ je o ekranizaciji istoimenog romana Michaela Endea, jednog od najpopularnijih njemačkih pisaca fantastičnih i dječjih romana 20. stoljeća.

Junakinja filma tajanstvena je djevojčica Momo koja živi u ruševinama amfiteatra. Svi je vole zbog njenog rijetkog dara - urođene sposobnosti slušanja. Kad njenim sugrađanima zaprijeti zla korporacija koja ljudima želi ukrasti vrijeme i lišiti ih svakodnevnih malih radosti, Momo će se uputiti do samog ruba vremena kako bi ju u tome spriječila.

Film će se u Puli snimati u periodu od 26. veljače do 18. ožujka, a za vrijeme snimanja će vrijediti posebna regulacija prometa. Plan regulacije preuzmite OVDJE

Osim u Puli, film Momo će se snimati u Rovinju, Rijeci, Splitu i Zagrebu, s ukupno 52 dana snimanja.

Filmska ekipa broji oko 150 članova među kojima je 70 % hrvatskih filmskih profesionalaca.

Produkciju potpisuje njemačka Westside Filmproduktion Gmbh, a hrvatski pružatelj usluga je PAKT Media.

Film se na lokacijama u Hrvatskoj snima u sklopu programa poticaja Filming in Croatia koji Hrvatski audiovizualni centar provodi u suradnji s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske.

Naslovna fotografija: Pula (Shutterstock)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.