Preskoči na glavni sadržaj

U Požegi počinje 24. izdanje Hrvatskog festivala jednominutnih filmova

U Požegi će se od 26. do 28. svibnja održati 24. izdanje Hrvatskog festivala jednominutnih filmova, koji donosi međunarodni natjecateljski program filmova svih rodova koji traju do jedne minute. 

Na ovogodišnji Festival pristiglo je 419 filmova iz 47 zemalja svijeta, a 60 naslova izabrano je u službeni program - među njima i deset iz Hrvatske. Filmovi će se boriti za službene nagrade festivala: Grand Prix, zlatnu, srebrnu i brončanu plaketu, nagradu UNICA-e te nagradu publike. Peteročlani žiri ove godine čine Ignacio F. Rodó (Španjolska), Paweł Łęski (Poljska), Dario Lonjak (Hrvatska), Dario Juričan (Hrvatska) i Zvonimor Karakatić (Hrvatska). 

Organizator je GFR FILM-VIDEO iz Požege, a festival se odvija uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Požeško-slavonske županije i Grada Požege, te podršku Hrvatskog filmskog saveza, TZ grada Požege, TZ Velika, Općina Brestovac, Jakšić i Čaglin. Služeni program možete naći na stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.