Preskoči na glavni sadržaj

U Petrinji započelo snimanje dugometražnog dokumentarnog filma Kuće na pijesku

U Petrinji je započelo snimanje dugometražnog dokumentarnog filma Kuće na pijesku redatelja Vida Begića, scenarista Marija Piragića i producenta Sanjina Hasanefendića (Točka kulture). Film tematizira posljedice razornog potresa koji se dogodio 2020. godine. 

Cilj filma je pružiti uvid u duboke posljednice razornog petrinjskog potresa te nudi intenzivan pogled na živote ljudi koji su pretrpjeli razaranje, ali i na njihovu nevjerojatnu snagu i volju dok pokušavaju obnoviti svoje domove i živote nakon katastrofe.

"Dokumentarni film koji danas započinjemo snimati u Petrinji predstavlja važan korak u istraživanju dubokih društvenih problema koji su izašli na površinu nakon nedavnog potresa.

Kroz osobne price naših sugovornika, planiramo istražiti složene izazove s kojima se suočava zajednica koja već trideset godina gomila terete nedostatka infrastrukture, ekonomske nejednakosti i političke marginalizacije," rekao je redatelj Vid Begić. 

Snimanje će se odvijati tijekom 2024. godine u Petrinji, Sisku, Zagrebu i gradu L'Aquila u Italiji.

Producent je Sanjin Hasanefendić, a produkciju vodi Udruga za razvoj kulture Točka kulture.

Dokumentarni film Kuće na pijesku podržan je za razvoj projekta i proizvodnju od strane Hrvatskog audiovizualnog centra – HAVC.

Naslovne fotografije: snimanje filma Kuće na pijesku

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.