Preskoči na glavni sadržaj

U petak počinje prvi BAF! - Baranja Animation Festival

Prvo izdanje Baranja Animation Festivala (BAF!), međunarodnog festivala kratkometražnog animiranog filma i jedinog festivala te vrste u ovom dijelu Hrvatske, održat će se od 23. do 24. kolovoza 2013. na Zelenom otoku u Batini, Općina Draž.

Prvi BAF! donosi 55 kratkometražnih animiranih filmova koji će se prikazivati na otvorenoj pozornici BAF!-a u pitoresknom ambijentu baranjske šume. Osim filmova mladih hrvatskih animatora i studenata animacije, filmski program uključuje i nekoliko uradaka koji su izazvali međunarodni interes. To su animirano-dokumentarni film Otac skupine redatelja (među kojima je i Veljko Popović), zatim srpski Rabbitland Ane Nedeljković i Nikole Majdaka, koji će nakon svjetske premijere na 63. Filmskom festivalu u Berlinu i regionalne na ovogodšnjem Sarajevo Film Festivalu svoju hrvatsku premijeru imati upravo na BAF!-u. Tu je i Oh Willy... autorskog dvojca Emme De Swaef i Marca James Roelsa koji je na prošlogodišnjem Animafestu nagrađen Grand prixom i Nagradom publike.

Božidar Trkulja, Dea Jagić, Jelena Oroz i Marko Dješka neki su od autora koji će se moći susresti na Zelenom otoku i čiji će rad biti predstavljen publici, a publika će odlučiti i o Grand prixu BAF!-a.

BAF! donosi i raznovrstan popratni program – radionice, izložbu stripova i predavanje o stripu, izradu skulptura i oslikavanje osječkih street writera. BAF! se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Turističke zajednice Općine Draž te uz potporu sponzora Hypo Alpe Adria banke i osječkog branda lega-lega te ostalih partnera. Više o samom festivalu, festivalskom programu i autorima koji će prikazivati svoje filmove doznajte na službenoj stranici festivala te na Facebooku.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.