Preskoči na glavni sadržaj

U Orebiću započelo snimanje filma Aleksi

U Orebiću je 25. travnja započelo snimanje debitantskoga igranog filma Aleksi redateljice Barbare Vekarić u produkciji Studija dim i koprodukciji Filmkombajna, Filmske udruge Motion te Hrvatske radiotelevizije. Snimanje filma odvijat će se na Pelješcu do početka lipnja.

Film prati glavnu junakinju Aleksi (Tihana Lazović) koja se nakon bezuspješnog pokušaja studiranja vraća kući na Pelješac. U fazi je propitivanja vlastitog identiteta i tijekom boravka pod roditeljskim okriljem pokušava odlučiti što će sa sobom.

'Suočavanje sa ‚stvarnim’ svijetom, pitanjima identiteta i preispitivanje životnog usmjerenja često stvara depresivne osjećaje izgubljenosti, zbunjenosti i iracionalnog straha u mladih ljudi. Ljubavni odnosi često su zbrčkani, jer u periodu traženja, kada još nisi postao osoba koja želiš biti, teško je biti siguran i samouvjeren u odnosu s drugom osobom. Osobno mi je ta faza jako interesantna. Smatram da ima dosta komičnih momenata, odnosno momenata koji retrogradno postanu komični, a kada se nađete u takvim situacijama, izgledaju gotovo tragično. Takve momente inkorporirala sam u dramske situacije koje doslovno i metaforički ogoljavaju protagonisticu, u neposrednim intimnim razgovorima, neugodnim seksualnim situacijama i borbama s vlastitim kompleksima', izjavila je redateljica i scenaristica Barbara Vekarić.

Osim Tihane Lazović, uloge u filmu tumače Goran Marković, Neda Arnerić, Aljoša Vučković, Nataša Janjić, Sebastian Cavazza, Leon Lučev i Jason Mann, kao i brojni drugi glumci te lokalni mještani u manjim ulogama.

Uz glumačku ekipu i Barbaru Vekarić na filmu rade direktor fotografije Filip Tot, scenografkinja Ines Nezirović, pomoćnik redatelja Vid Spindler, kostimografkinja Suzana Tkalčec, majstorica maske Svetlana Gutić, izvršni producent Jure Bušić te brojni drugi filmski djelatnici.

Sufinanciranje filma podržali su Hrvatski audiovizualni centar, Filmski centar Srbije i Hrvatska radiotelevizija.

Više informacija o filmu dostupno je na službenoj Facebook stranici filma

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.