Preskoči na glavni sadržaj

U Opatiji počelo snimanje serije Granice zločina

U Opatiji je u srijedu 22. travnja započelo snimanje treće sezone serije Crossing Lines (Granice zločina). Snimanje će na lokacijama u Hrvatskoj trajati do 2. svibnja, a osim u Opatiji ekipa serije boravit će i u Rijeci, Rovinju i Balama u Istri (Stancija Meneghetti).

Četvrtinu filmske ekipe čine hrvatski filmski djelatnici, njih preko 50, od ukupno 200-njak članova filmske ekipe. Produkcija koja servisira snimanje na navedenim lokacijama je Pakt Media iz Zagreba. 

Za ukupno devet dana snimanja producentska kuća Tandem Productions iz Njemačke planira potrošiti preko 6 milijuna kuna, a kroz filmske poticaje HAVC-a ostvarit će povrat uloženih sredstava od oko 1,2 milijuna kuna.

Serija Granice zločina prati stručnjake iz elitnog tima Međunarodnog kaznenog suda koji istražuju zločine i hvataju kriminalce širom Europe, a glavne uloge u trećoj sezoni nose Goran Višnjić i Donald Sutherland.

Producent serije je Rick McCallum, koji u svojoj bogatoj karijeri između ostalog potpisuje produkciju revidiranih izdanja i novih epizoda Ratova zvijezda Georgea Lucasa, kao i produkciju televizijskih serija Kronike mladog Indiane Jonesa, Raspjevani detektiv i Borgije, francusko-njemačko-češkog povijesnog spektakla koji se početkom 2014. godine također snimao u Hrvatskoj, na lokacijama u Dubrovniku.

Od domaćih glumaca u seriji, osim Gorana Višnjića, u sporednim ulogama glume Duško Valentić, Dado Čosić, Slavko Juraga i Karlo Mrkša

Naslovna fotografija: vizual serije (Photo by NBC - © 2013 NBCUniversal Media, LLC) 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.