Preskoči na glavni sadržaj

U Mečenčanima po prvi puta organizirana radionica animiranog filma

Radionice su besplatne i otvorene za sve zainteresirane polaznike od 10 do 15 godina, a održavaju se 4. i 5. lipnja od 14 do 19 sati u prostoru mjesne osnovne škole u Mečenčanima (općina Donji Kukuruzari). Broj polaznika je ograničen na 15 po radionici. Cilj je da polaznici, uz pomoć voditelja, naprave svoj prvi animirani film tehnikom stop animacije. 

Na prvom dijelu radionice djeca i mladi različitim kreativnim likovnim i drugim tehnikama pod vodstvom članica Edukacijsko–kreativne Udruge VITA, Jasnom Kapelec i Ivanom Anđić, izrađuju jedinstvene unikatne rukotvorine – namjenske predmete koji mogu služiti kao didaktičke lutke, uporabni predmeti ili ukrasni nakit u oblicima prilagođenim za drugi dio programa koji se sastoji od radionice animiranoga filma koju preuzimaju članovi udruge partnera Filmsko–kreativni studio Vanima. U toj fazi djeci i mladima približavaju se znanja o animiranome filmu i tehnici stop animacije nakon čega svoje izrađene predmete uče i 'oživljavati'. 

Radionice su besplatne i otvorene za sve zainteresirane polaznike od 10 do 15 godina, a održavaju se 4. i 5. lipnja od 14 do 19 sati u prostoru mjesne osnovne škole u Mečenčanima (općina Donji Kukuruzari). Broj polaznika je ograničen (15 po radionici). 

Organizator programa je Edukacijsko-kreativna Udruga VITA iz Siska, a projekt je u cijelosti sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Za sve ostale informacije javite se na mail jasna.kapelec@gmail.com

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.