Preskoči na glavni sadržaj

U Konavlima završeno snimanje filma Aer Tonča Bakotina

Krajem kolovoza završeno je snimanje kratkometražnog eksperimentalno-dokumentarnog filma Aer autora Tonča Bakotina koji nastaje u produkciji Udruge Sensoria uz potporu Kino kluba Split i u suradnji sa Zračnom lukom Dubrovnik i općinom Konavle. 

Aer se snimao 20 dana na lokacijama Cavtatskog otočja (nenaseljeni otoci Mrkan i Bobara) te zračne luke Dubrovnik. Koncept pristupa snimanju filma potpisuje Tonči Bakotin, a snimatelj slike je Darko Škrobonja. Film se bavi kontrapunktom metafora galeba i zrakoplova.

Cavtatski otoci zaštićeni su kao posebni ornitološki rezervat još od 1975. godine kao gnjezdilište velike kolonije galeba klaukavca (Larus cachinnans). Zračna luka Dubrovnik je jedna od poželjnijih turističkih aviodestinacija.

Film nastaje uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, pod okriljem Udruge Sensoria.

"Kroz film se postupkom paralelne montaže konfrontira građa i osjenčanost ptice s arhitekturom leteće tvrđave. Slobodi, samostalnosti, nježnosti i mitologiji se suprotstavlja turistifikacija i nezaustavljivi mehanizmi prikupljanja kapitala," stoji u obrazloženju dodjele sredstava filmu Aer putem Javnog poziva za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva, u kategoriji eksperimentalnog filma. 

Naslovne fotografije: snimanje filma Aer
(autori fotografija: Tonči Bakotin, Darko Škrobonja)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.