Preskoči na glavni sadržaj

U kinima od 5. siječnja: održana svečana premijera animiranog filma Cvrčak i mravica

Hrvatski animirani film Cvrčak i mravica premijerno je prikazan u utorak, 3. siječnja 2023. u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, a od četvrtka, 5. siječnja, film će biti na redovnom programu kina diljem zemlje. 

Cvrčak i mravica premijerno je prikazan pred mnogobrojnom ekipom koja je ovaj film stvarala više od 10 godina, najmlađom publikom te uzvanicima iz javnog života.

Riječ je o prvom hrvatskom cjelovečernjem animiranom filmu stvaranom 3D tehnologijom, vizualno raskošnom i glazbeno bogatom originalnim pjesmama koje potpisuje Coco Mosquito.

U priči o toleranciji i suživotu bučnih cvrčaka i radišnih mrava inspiriranoj Ezopovom basnom, svojim glasovima likove su oživjeli poznati glumci i pjevači Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović Jadranka Krajina, Katarina Madirazza, Dušan Bućan, Dražen Čuček, Damir Martinović Mrle, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đuričić, te Mladen Vasary kojem je ovo bila jedna od zadnjih uloga u filmu.

Uz film, nedavno je objavljen i video spot za glavnu pjesmu “Pjevati možeš i ti” koju izvodi Tara Thaller, a od četvrtka, 5. siječnja, sve pjesme iz filma bit će objavljene na svim streaming servisima u izdanju Aquarius Recordsa.

Cvrčak i mravica dobio je službenu preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje u sklopu nastavnog programa.

Redatelj filma je Luka Rukavina koji je uz Ronu Žulj i koscenarist filma nastalog prema priči Darka Bakliže. Dizajn produkcije radila je Jadranka Soviček Krpan, dok su na konceptu i dizajnu likova surađivali Manuel Šumberac i Darko Bakliža. Supervizor animacijskog tima i glavni animator je Siniša Mataić. Montažer filma je Roman Cernjak, dok filmsku glazbu i dizajn zvuka potpisuje Vjeran Šalamon. U ulozi korežisera i supervizora postprodukcije je Dino Krpan, ujedno i producent filma, dok je Kristijan Milić supervizor režije.

Glavni producent filma je tvrtka Diedra iz Zagreba, a koproducent Zagreb Film. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a podržali su ga Potprogram MEDIA programa Kreativna Europa te Ministarstvo kulture i medija RH. Distributer filma je Duplicato Media.

Naslovne fotografije: premijera filma Cvrčak i mravica
(autorica fotografija: Nina Đurđević)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.