Preskoči na glavni sadržaj

U kinima dokumentarac o Arsenu Dediću

Od ovog je tjedna u kinodistribuciji dugometražni dokumentarni film Moj zanat beogradskog redatelja Mladena Matičevića, nastao u produkciji Hrvatskog filmskog saveza, koji govori o jednom od naših najvećih glazbenih umjetnika – Arsenu Dediću.
 

Riječ je o intimističkom portretu snimljenom u crno-bijeloj tehnici koji prati Arsenov život od djetinjstva u Šibeniku pa sve do danas. Premijera filma održana je ovog mjeseca u kinu Tuškanac u sklopu obiljažavanja desete obljetnice Filmskih programa, od 1. travnja je u kinu Europa u Zagrebu, nakon toga bit će na programu nezavisnih kina u drugim gradovima, a 9. svibnja imat će i premijeru u Beogradu.

Redatelj i scenarist filma Mladen Matičević do sada je snimio nekoliko dokumentarnih naslova, od kojih je najpoznatiji Kako postati heroj iz 2007. godine. Uz Hrvatski filmski savez, Moj zanat je koproducirala kuća Starhill iz Beograda. Producentica filma je Vera Robić-Škarica, direktor fotografije Boris Poljak, a montažerka Suzana Bašković.


Gabi Novak i Arsen Dedić u filmu Moj zanat

Više informacija o filmu i rasporedu projekcija potražite na stranicama Hrvatskog filmskog saveza i kina Europa, a foršpan pogledajte na ovoj poveznici.

Naslovna fotografija: Arsen Dedić u filmu Moj zanat
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.