Preskoči na glavni sadržaj

U kina stiže film Nepodnošljiva težina golemog talenta sniman u Hrvatskoj

Film Nepodnošljiva težina golemog talenta koji se 2020. godine snimao u Dubrovniku i okolici, a u kojem glavnu ulogu nosi oskarovac Nicolas Cage, u kina stiže 28. travnja. 

Film Nepodnošljiva težina golemog talenta je u Hrvatskoj sniman u listopadu 2020. godine i to na nekoliko lokacija: Dubrovnik, Cavtat, Konavle, Popovica, Trsteno i zračna luka Čilipi. Filmska ekipa u Hrvatskoj je imala 15 snimajućih dana, a na setu je radilo 337 filmskih djelatnika. Među njima je bilo i 87 filmskih djelatnika, 16 pripravnika i 198 statista iz Hrvatske. 

Film je u Hrvatskoj sniman uz pomoć servisne producentske kuće Ambasada Studio, u sklopu programa poticanja ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela koji HAVC provodi u suradnji s Ministarstvom kulture i medija. 

Nicolas Cage u filmu glumi samog sebe, glumca kojem propada karijera i koji je zbog toga prisiljen prihvatiti posao od milijun dolara – dolazak na rođendan bogatog obožavatelja (zapravo šefa kartela). Kad stvari krenu naopako, Cage je prisiljen opravdati svoju vlastitu legendu. On se tako zatekne u situaciji da, kako bi spasio sebe i svoje voljene, mora postati svaki od najpoznatijih i najlegendarnijih likova koje je tijekom karijere odigrao u filmu, ali kao stvarni Nicolas Cage.

Radi se o akcijskoj komediji, za koju je Tom Gormican zajedno s Kevinom Ettenom napisao scenarij. Cageu se u vodećoj ulozi pridružuje Pedro Pascal, najpoznatiji po ulozi Oberyna Martella u četvrtoj sezoni Igre prijestolja, ali i po ulozi Javiera Peñe u seriji Narcos te po naslovnoj ulozi u seriji Mandalorian. U filmu osim Cagea i Pascala još glume Sharon Corgan i Tiffany Haddish.

Zanimljivost je da Nepodnošljiva težina golemog talenta, za sada, ima ocjenu 100% na stranici Rotten Tomatoes, iako u kina stiže tek za mjesec dana. Gledatelji i kritičari koji su ga imali prilike pogledati nazivaju ga "najzabavnijim filmom godine", i "najboljom ulogom Nicolasa Cagea do sada", te "najiščekivanijim filmom u ovoj godini".

Film Nepodnošljiva težina golemog talenta, koji nastaje u produkciji Lionsgatea, u kina stiže 28. travnja, a distributer je Blitz. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Nepodnošljiva težina golemog talenta

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.