Preskoči na glavni sadržaj

U Istri započelo snimanje filma Pelikan Filipa Herakovića 

Ovog ponedjeljka, 6. rujna 2021. godine, u Istarskim Toplicama započelo je snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma Pelikan redatelja Filipa Herakovića, koji je uz Nikolinu Bogdanović i autor scenarija. Film će se snimati do kraja rujna, pod okriljem produkcijske kuće Wolfgang&Dolly. 

Pelikan prati Josipovu priču. On je nogometni golman koji se nakon ozljede zadobivene na odmoru oporavlja u toplicama. Ozljeda je toliko ozbiljna da je u pitanje dovedena i njegova golmanska karijera. Suočen s velikom životnom promjenom, Josip prolazi kroz krizu identiteta i pokušava pronaći način kojim bi iznova stvorio sebe. Nakon neuspjelih posjeta njegove djevojke i prijatelja prilika da se predstavi kao netko drugi stvara se kada ga na konferenciji, koja se odvija u hotelu u kojem je na rehabilitaciji, zamijene za Branimira Novaka, prodajnog predstavnika robotskih usisavača.

Glavnu ulogu u filmu tumači Edi Ćelić, glumac riječkog HNK Ivan pl. Zajc.

Direktor fotografije je Tomislav Krnić, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Dubravka Skvrce, majstorica maske Matea Katunar, a producenti filma su Tamara Babun i Matija Drniković iz produkcijske kuće Wolfgang&Dolly.

Film je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra za mikroproračunski film, kao i sredstvima Grada Rijeke za javne potrebe u kulturi. 

Naslovne fotografije: snimanje filma Pelikan
(autorica fotografija: Sara Horvatić)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.