Preskoči na glavni sadržaj

U Istri počelo snimanje danskog filma Tri otpadnika i hrčak 

Na više lokacija u Istri u ponedjeljak 11. travnja počelo je snimanje danskog filma Tri otpadnika i hrčak (Alle for tre), trećeg nastavka uspješne komedije koja je poharala danska kina.

Film nastaje u produkciji tvrtke Fridthjof Film iz Kopenhagena, a za servisnu produkciju u Hrvatskoj zadužena je tvrtka Spiritus movens. Ova danska komedija govori o dva nespretna brata muljatora, koji na ostavinskoj raspravi nakon smrti oca saznaju da je njegovo najveće blago - oldtimer motocikl s prikolicom - pripao njihovoj sestri za koju nisu znali da postoji. Sestra živi u Italiji, pa braća kreću na put kako bi je pronašli i oteli joj vrijedno nasljedstvo.

Snimanje će se odvijati do 30. travnja u Oprtlju, Motovunu, Rovinju, Barbanu, Puli, Balama te u riječkoj industrijskoj zoni Kukuljanovo, a bit će angažirano i oko dvjesto statista. Režiju potpisuje Rasmus Heide, glavne uloge nose Rasmus Bjerg, Mick Øgendahl i Sonja Richter, a pojavljuju se i hrvatski glumci Zlatko Burić, Tena Tadić, Sven Jakir i Draško Zidar. Na setu rade i hrvatski filmski djelatnici poput art directora Marija Ivezića, majstorice maske Tine Jesenković, kostimografkinje Morane Cerovec, drugog asistenta redatelja Igora Miklošića, kaskaderi pod vodstvom Tonija Bobete te u sektoru produkcije Zdenka Gold, Dubravko Petrović Baja, Snježana Vukmirović, Tony Laganis i Branka Rusnov.

Za 18 dana snimanja u Hrvatskoj, produkcija bi trebala potrošiti oko 440.000 eura te će ostvariti pravo na 20% povrata utrošenih sredstava.

Naslovna fotografija: glumci Rasmus Bjerg, Sonja Richter, Mick Øgendahl i redatelj Rasmus Heide na filmskom setu u Oprtlju; fotohgraf Ronnie Fridthjof

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.