Preskoči na glavni sadržaj

U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga proglašen najboljim kratkim filmom u Rimu

Kratkometražni igrani film U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga redateljice Karle Lulić na 17. izdanju Festivala nezavisnog filma, koji se od 16. do 23. studenog održao u Rimu, proglašen je najboljim kratkometražnim filmom u međunarodnoj konkurenciji. 

U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga, koji je svjetsku premijeru imao u Los Angelesu te otvorio ovogodišnji Pulski film festival u Areni, je komedija o svećeniku Petru koji živi u selu kršćanskih fanatika, u potpunosti predan svome pozivu. Jedne nedjelje nakon mise Petar poželi sladoled. Međutim, tome se protive slastičar i stanovnici sela, koji žele očuvati krepost svoga svećenika. Glavnu ulogu tumači Goran Navojec, a ostale Helena Minić Matanić, Igor Galo, Vedran Živolić, te Prlja & Mrle iz riječke grupe Let 3.

Direktorica fotografije je Zara Popovici, montažerka Hrvoslava Brkušić, kompozitor Hrvoje Nikšić, dizajner zvuka Salim Krim, scenografi Veronika Radman i Romain Valembois, dok je za kostimografiju bila zadužena Tajči Čekada. Film je producirala Karla Lulić, a koproducenti su Ivan Maloča i Gary Delépine.

17. izdanje Festivala nezavisnog filma u Rimu trajalo je od 16. do 23. studenog, a više detalja o festivalu možete pronaći na službenoj stranici.  

Naslovna fotografija: redateljica na festivalu u Rimu

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.