Preskoči na glavni sadržaj

U Hrvatskoj počelo snimanje filma Caught in Flight s Naomi Watts

30. lipnja u Opatiji pala je prva klapa filmske biografije Lady Di Caught in Flight u režiji Olivera Hirschbiegela s Naomi Watts u glavnoj ulozi. Film nastaje u produkciji Ecosse Films iz Londona u koprodukciji s hrvatskom tvrtkom MP-filmska produkcija.

Drama naslovljena Uhvaćeni u letu (Caught in Flight) prati posljednje dvije godine Dianina života, prije tragične smrti u prometnoj nesreći u Parizu 1997. godine.

U fokusu je princezina tajna ljubavna afera s doktorom Hasnatom Khanom. Lady Di će utjeloviti za Oscara nominirana glumica Naomi Watts (21 gram, Mulholland Drive, J. Edgar), a Khana miljenik žena Naveen Andrews (Neustrašiva, TV serija Izgubljeni).

Nakon Opatije, snimanje se nastavilo u Zagrebu, a Hrvatska u filmu 'glumi' četiri različite lokacije – Francusku, Australiju, Veliku Britaniju i Bosnu i Hercegovinu. Završetak snimanja u Hrvatskoj očekuje se 15. srpnja.

Britanske producente Douglasa Raea i Roberta Bernsteina, glumicu Naomi Watts i hrvatskog producenta Igora A. Nolu došli su pozdraviti ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar i Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta.

Proračun engleskih producenata za hrvatski dio snimanja je 4 milijuna kuna, a cijela produkcija teži više od deset milijuna dolara, kaže Maras, koji dodaje kako je htio osobno podržati ovu vrstu projekata, odnosno direktnih stranih investicija koji imaju uzlaznu tendenciju, a daju besplatnu reklamu našem turizmu.

Brojne koprodukcije koje tek očekujemo u Hrvatskoj rezultat su normativnih rješenja i praktične promocije i pregovaranja koje je Hrvatski audiovizualni centar odradio u razdoblju od 1. rujna 2010. do danas, izjavio je Hrvoje Hribar.

Britansku producentsku tvrtku Ecosse Films na dolazak u Hrvatsku potaknule su iznimne lokacije, mjere poticaja ulaganja u audiovizualnu proizvodnju tj. povrat uloženih sredstava inozemnim investitorima u visini od 20% koje je Hrvatska uvela ove godine, te ne manje važna visoka razina profesionalizma domaćih filmskih djelatnika. Snimanje filma veoma je skupo i zato je važno da sve dobro funkcionira, izjavio je producent Douglas Rae koji iz bogatog portfolia Ecosse Filmsa ističe filmove Mrs. Brown s Judi Dench i Billyem Connolyjem, Becoming Jane s Anne Hathaway, te nedavno završen Nowhere Boy o Johnu Lennonu redateljice Sam Taylor Wood.

Na ovom filmu trenutno radi 130 hrvatskih profesionalaca. Jako smo zadovoljni cjelokupnom organizacijom i stručnošću hrvatskih filmskih djelatnika. Svi su vrlo brzi i profesionalni, a redatelj, koji je na glasu kao iznimno zahtjevan, vrlo je zadovoljan s hrvatskom ekipom, zaključio je Robert Bernstein.

Fotografije u visokoj rezoluciji možete preuzeti ovdje.

Sve dodatne informacije možete zatražiti na e-mail adresi press@havc.hr.

Naslovne fotografije: Naomi Watts i Hrvoje Hribar; Gordan Maras, Oliver Hirschbiegel i Hrvoje Hribar; Tatjana Aćimović, Gordan Maras, Douglas Rae, Hrvoje Hribar i Robert Bernstein

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.