Preskoči na glavni sadržaj

U fokusu koprodukcijskog foruma When East Meets West nordijske i zemlje jugoistočne Europe

Koprodukcijski forum When East Meets West (WEMW) u predstojećem će izdanju u fokusu imati zemlje jugoistočne Europe i nordijske zemlje (Danska, Finska, Island, Norveška i Švedska) s ciljem jačanja suradnje njihovih filmskih industrija. WEMW održat će se od 21. do 23. siječnja 2018. godine u Trstu. 

When East Meets West (WEMW) je koprodukcijski market koji se održava u sklopu Filmskog festivala u Trstu, a namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju. WEMW spaja više od 400 filmskih profesionalaca iz više od 30 zemalja svijeta s posebnim naglaskom na zemlje ili regije u fokusu. Svake godine zemlje u fokusu se mijenjaju, a ove se godine među njima nalazi i Hrvatska.

Program se sastoji od pitching foruma za projekte u razvoju, ali i niza individualnih sastanaka, panel-diskusija i predavanja, a odabrani projekti natječu se za nekoliko novčanih nagrada. Glavni cilj je omogućiti sudionicima detaljniji uvid u filmsku industiriju zemalja u fokusu i pronaći odgovarajuće partnere za svoje projekte. 

Prijave za koprodukcijski market otvorene su za producente iz Europe, Kanade, SAD-a i Latinske Amerike koji imaju projekt u razvoju, a WEMW će odabrati njih 20 koji imaju potencijal ostvariti koprodukciju ili potencijalno sufinanciranje s nekom od zemalja u fokusu ili s Italijom. Projekti koji će se razmatrati mogu biti dugometražni igrani ili dokumentarni filmovi, a prednost imaju oni s već osiguranim proračunom u visini od 15 posto. Rok za prijave otvoren je do 31. listopada ove godine.

U sklopu marketa, organiziran je i program pod nazivom First Cut Lab pod vodstvom Matthieua Darrasa i Alexa Trailae. Program je osmišljen za tri dugometražna igrana filma iz Istočne Europe i Italije koja se nalaze u fazi montaže. Odabrani timovi redatelja i producenata imat će priliku dobiti feedback od vrhunskih festivalskih programera, prodajnih agenata i kreativnih producenata. Rok za prijavu je 3. prosinca 2017. godine.

WEMW se održava u organizaciji Audiovizualnog fonda pokrajine Furlanije-Julijske krajine uz potporu Kreativne Europe, MiBACT – Talijanskog ministarstva kulture te u suradnji s EAVE-om.

Više detalja o prijavama potražite na ovoj poveznici ili u prilogu s desne strane teksta. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.