Preskoči na glavni sadržaj

U Dubrovniku se snima povijesna serija Knightfall

U Dubrovniku je u ponedjeljak, 27. lipnja, započelo snimanje američke televizijske serije Knightfall u režiji Douglasa MacKinnona i produkciji američke A&E Television Network i češkog Stillking Films. 

Riječ je o povijesnoj televizijskoj seriji o vitezovima Templarima koja se snima za History Channel. Scene u Dubrovniku će se snimati tri dana, a produkcija u Hrvatskoj planira potrošiti oko 9 milijuna kuna. Kroz filmske poticaje Hrvatskog audiovizualnog centra ostvarit će povrat od 20 posto priznatih lokalnih troškova, oko 1,7 milijuna kuna. 

Servisnu produkciju u Hrvatskoj vodi produkcijska kuća Pakt Media, a na setu radi 135 hrvatskih filmskih djelatnika, među njima i direktor filma Sanjin Krapinec, pomoćnik direktora filma Alan Koletić, scenograf Ivo Hušnjak, vođa snimanja Marijan Baković, direktor kastinga za statiste Saša Vukosav itd. 

Glavne uloge u seriji nose Tom Cullen, Bobby Schofield, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina, Padraic Delaney, Simon Merrells i Olivia Ross. Izvršni producent je Dominic Minghella.

Nakon Hrvatske snimanje se nastavlja u Češkoj Republici.

Naslovne fotografije: prizori sa seta (Pakt Media)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.