Preskoči na glavni sadržaj

U Dubrovniku počelo snimanje filma Robin Hood: Origins

Lionsgate produkcija Robin Hood: Origins, redatelja Otta Bathursta u kojem glume Taron Egerton, Jamie Foxx, Jamie Dornan i Eve Hewson u ponedjeljak 20. veljače počela se snimati u Dubrovniku. To je do sada najveća holivudska produkcija koja se snima u Hrvatskoj za koju se Dubrovnik pretvorio u legendarni grad Nottingham. 

Snimanje će trajati do 10. ožujka, a nakon toga ekipa filma seli u Istru i na kraju u Budimpeštu.

Scenarist filma je britanski producent i scenarist Joby Harrold, redatelj je Otto Bathurst (poznat po televizijskim serijama Peaky Blinders i Black Mirror), a produciraju ga Tory TunnellJoby HaroldJennifer Davisson Killoran i Basil Iwanyk. Izvršni producent je E. Bennet Walsh, iskusni producent brojnih uspješnih filmova kao što su Amazing Spiderman 2Ghost Rider, prva dva dijela Kill Bill trilogije te trilera Paranoia.

U ovoj verziji priče o Robinu Hoodu, ratom prekaljeni križar i maorski zapovjednik pokrenu smionu pobunu protiv korumpirane engleske vlasti. Puna odvažnih podviga na bojnom polju, zapanjujuće borbene koreografije i bezvremenske romanse, Robin Hood: Origins je do sada neviđena priča o tome kako je Robin Hood postao ikona i legenda kakvu poznajemo danas. Taron Egerton (Eddie the Eagle, Kingsman: Secret Service) tumači Robina Hooda, Jamie Foxx je John, Eve Hewson Marian, Ben Mendelsohn (Rogue One, Bloodline) je notingemski šerif, Paul Anderson (Legend) je Gisborne, a Tim Minchin (Californication) je fratar Tuck, dok ulogu Willa Scarletta igra zvijezda filmova 50 Shades of Grey i 50 Shades Darker Jamie Dornan.

Lokalna sevisna produkcijska kuća je Pakt Media.

Prije početaka snimanja, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i ministar turizma Gari Capelli ekipi filma izrazili su dobrodošlicu na tiskovnoj konferenciji održanoj u Dubrovniku 18. veljače. Ministrica Obuljen pružila je potporu svim budućim produkcijama, potvrđujući odlučnost ministarstva da ojača hrvatski sustav filmskih poticaja i ugled Hrvatske kao centra izvrsnosti u pružanju usluga filmske produkcije.

Distributer filma Robin Hood: Origins je Lionsgate, a nastaje u koprodukciji kuća Appian Way, Lionsgate, Safehouse Pictures i Thinder Road Pictures. Početak distribucije u Sjedinjenim Američkim Državama zakazan je za ožujak 2018. godine. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.