Preskoči na glavni sadržaj

U Delnice stiže peti KotarFEST

Jubilarni peti KotarFEST!, festival kazališta i filma, ponovo u Gorski kotar dovodi renomirane domaće i strane kazališne umjetnike. Od četvrtka 30. lipnja do nedjelje 3. srpnja 2016. Delnice će 'disati kulturu punim plućima' uz umjetnike poput Zijaha Sokolovića, Pere Kvrgića, Lele Margitić, Barbare Rocco i mnogih drugih koji će sudjelovati u ovogodišnjem izdanju festivala. 

Posjetitelji će moći uživati u bogatom kazališnom, filmskom, glazbenom, pa čak i cirkuskom programu. Tako će biti izvedena predstava Čelične magnolije redateljice Barbare Rocco, Medvjed Zijaha Sokolovića i jazz trija Lolita, kao i još jedne Stilske vježbe legendarnog kazališnog dvojca Pere Kvrgića i Lele Margitić. Poseban dio programa ove godine čini i otvorenje kazališne scene Pero Kvrgić u Radničkom domu u Delnicama. 'Pero Kvrgić jedna je od naših živućih legendi i jedan od najpoznatijih goranina na hrvatskoj umjetničkoj sceni pa smo odlučili odati mu i službeno čast otvorenjem kazališne scene posvećene upravo njemu', izjavio je Matija Kezele, direktor KotarFEST!a. 

Osim kazališnih predstava, u programu festivala nalaze se i domaći i strani filmovi, s naglaskom na produkcije iz susjednih zemalja – Italije, Slovenije te Bosne i Hercegovine, pa će se tako na repertoaru naći projekcija proslavljenog filma Zvizdan Dalibora Matanića, slovenski film Pot v raj Blaža Završnika, te L'Attesa redatelja Piera Messine

Također, dio festivala bit će namijenjen i mlađim uzrastima koji će se zabavljati uz kazališne i lutkarske predstave te ulične svirače, a posjetitelji će se moći uključiti i u radionice plesa na svili, žongliranja te 'acro balansa'. Bit će tu i zabavnih kvizova kao i cirkuski program koji osmišljava umjetnički direktor Crvenih noseva, Zoran Vukić

U suradnji s TZ Delnice ove godine će na festivalu biti otvoren i kamp za sve koji vole spavanje pod zvijezdama. Boravak u kampu tijekom trajanja festivala je besplatan, a u blizini je svih festivalskih programa.

Ulaznice na festival simboličnih su cijena. I dok je glazbeni program besplatan, projekcije filmova su 20 kn. Za večernje predstave posjetitelji će izdvojiti 50 kn, a za dječje 20 kn. 

Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.