Preskoči na glavni sadržaj

U četvrtak počinje 6. One Take Film Festival

6. izdanje One Take Film Festivala, festivala filmova snimljenih u jednom kadru održat će se od 22. do 24. studenog 2012, u zagrebačkom kinu Tuškanac i Gliptoteci HAZU. U službenu konkurenciju festivala  uvršteno je 35 filmova iz 22 zemlje. 

Festival se otvara u četvrtak 22. studenog u kinu Tuškanac projekcijom crne komedije nagrađivanog rumunjskog redatelja Radua Judea Film za prijatelje (2011) te projekcijama nekoliko kratkometražnih filmova: mađarskog Finale (2011) Balazsa Simonyija, iranskog To je bio moj grad (2012) Tine Pakravan i australskog Svraka (2012) Michaela McLennana.

U natjecateljski program festivala uvršteno je 35 filmova iz 22 zemlje, a među njima nalaze se i četiri kratkometražna hrvatska naslova: Mon dernier soupir (2012) Mirande Herceg, Krik (2012) Damira Radića i Sanje Ribičić-Radić, Voice (2010) Ksenije Jurišić i Imaš ti neku priču? (2010) Daria Juričana, inače svojedobno prikazan i u natjecateljskom programu Međunarodnog filmskog festivala u Locarnu.

One Take Film festival u zagrebačkoj će Gliptoteci ugostiti svjetski poznatoga makedonskog filmskog umjetnika Milča Mančevskog izložbom fotografija Pet kapi sna, koja traje od 21. studenog do 7. prosinca.

Izložbu čini izbor od nekoliko tisuća fotografija koje je Mančevski snimao od 1999. do 2010, u vidu zapisa o moru svakodnevnih događaja, uličnih scena, uličnih grafita, skulptura, snimanja, intimnih bilješki, s putovanja i lutanja po Indiji, Aziji i Africi, Južnoj i Sjevernoj Americi i Europi, od Malija do New Yorka, od Tokija do napuštenog makedonskog Mariova.

U suradnji s World Wide Fundation – WWF festival je organizirao i web video natječaj za najbolji Zeleni One Take Film. Riječ je o filmova snimljenih u jednom kadru na teme: Šume, pluća planeta i Što ste spremni učiniti za spas planeta Zemlje?.

U sklopu popratnog programa festivala od 16. do 20. studenog u suradnji s Kinoklubom Zagreb održava se radionica One Take Film Factory - radionica snimanja filmova u jednom kadru. Voditelj radionice je redatelj Damir Čućić, autor filma Pismo ćaći, ovogodišnjeg pobjednika Festivala igranog filma u Puli.

Detalji o festivalskim programima mogu se pronaći na službenim stranicama.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.