Preskoči na glavni sadržaj

Tulum, Žuti mjesec i Inkasator u konkurenciji međunarodnog festivala u Finskoj

Jučer je otvoren 41. međunarodni festival kratkometražnog filma u Tampereu u Finskoj na kojem će, u sklopu međunarodne konkurencije, biti prikazana tri hrvatska kratkometražna igrana filma, Tulum (2009.) Dalibora Matanića, Žuti mjesec (2010.) Zvonimira Jurića i Inkasator (2009.) Igora Mirkovića.

Tulum je do sada osvojio 17 nagrada te je predstavljen na više od 60 međunarodnih filmskih festivala, između ostalih i u canneskom Critic's Week programu, festivalu u Clermont-Ferrand te 15. Sarajevo Film Festivalu na kojem je osvojio Srce Sarajeva. Žuti mjesec međunarodnu premijeru imao je prošle godine na 60. Berlinaleu, a na 16. Sarajevo Film Festivalu osvojio je Srce Sarajeva. Inkasator je prikazan na nekoliko međunarodnih festivala, a na 19. Danima hrvatskog filma osvojio je Nagradu Oktavijan za najbolji film, Nagradu za najbolji scenarij te Nagradu publike.

Festival u Tampereu jedan je od uglednijih europskih festivala kratkometražnog filma koji ove godine u međunarodnoj konkurenciji prikazuje 63 kratka filma. Festival se održava od 9. do 13. ožujka 2011.

Naslovne fotografije: prizor iz filma Tulum i Žuti mjesec
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.