Preskoči na glavni sadržaj

Tulum nakon nagrade u Splitu u lipnju nastavlja osvajati svjetske festivale

Jučer je na 3. međunarodnom festivalu mediteranskog filma u Splitu najboljim kratkometražnim filmom proglašen film Dalibora Matanića Tulum što je filmu priskrbilo desetu po redu nagradu na međunarodnim festivalima. Ove je godine u konkurenciji kratkometražnih filmova sudjelovalo deset ostvarenja iz devet zemalja, a Nagradu Udica u Ljetnom kinu Bačvice preuzeo je redatelj.

No, da priči o o osvajanju svjetskih festivala nije još kraj govori podatak kako će Matanićev film u lipnju sudjelovati na dva prestižna europska festivala kao i na jednom manjem. Riječ je o najvećem filmskom festivalu u Rumunjskoj  - 9. transilvanijskom međunrodnom filmskom festivalu u Sibiju (9. - 13. lipnja 2010.) na kojem će biti prikazan u sklopu popratnog programa Operation Kino koji prikazuje pobjednike svjetskih festivala. U Španjolskoj će biti prikazan na festivalu 25. Cinema Jove - međunarodnom filmskom festivalu u Valenciji (19 . - 26. lipnja 2010.) i to u službenoj konkurenciji. No, sudjelovanje u službenoj konkurenciji očekuje ga i na jednom manjem francuskom festivalu kratkometražnog filma u Avignonu – AlterMed (10. - 13. lipnja 2010.).


Glavnu ulogu u filmu Tulum tumači Leona Paraminski koja je nedavno za tu ulogu nagrađena na Međunarodnom filmskom festivalu u Nici. Scenarij za film napisao je Dalibor Matanić, a film je proizvela Kinorama iz Zagreba.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.